Szórakozás

Kínos illemtani bakik

Kötelező udvariassági gyorstalpaló következik mindenkinek.

Olyan alapvető udvariassági alaptörvényeket gyűjtöttünk össze, amelyekről talán a rohanó mindennapok során megfeledkeznénk, s ezzel lehangoló kép alakulhatna ki rólunk mások szemében. Előzzük meg, hogy udvariatlannak tartsanak minket és tartsuk be az alábbiakat!

Ki köszön előre?

Az etikett alapvető elvei közé tartozik ez a sorrend:mindig a férfi a nőnek, a fiatalabb az idősebbnek, az alacsonyabb pozícióban lévő a magasabb beosztásúnak köszön előre, mutatkozik be, viszont a tegeződés felajánlásánál éppen fordított a helyzet. Zsebre tett kézzel, valamint dohányozás közben ne üdvözöljünk senkit, mert illetlenség.

Nyilvános falatozás

Rohanó világban élünk, de azért az étkezésre szakítsunk időt, zárt helyen! Az utcán ugyanis nem illik enni. Amellett, hogy könnyen leehetjük azt a ruhát, amiben a nap további részét kell töltenünk, igazán modortalan dolog sétálás közben falatozni.

Tömegközlekedési etikett

Talán nem is szükséges külön kiemelni, hogy a tömegközlekedési eszközökön érintkezünk legtöbb embertársukkal, így itt kiemelten figyelemmel kell lenni másokra. Vegyük le a hátizsákot a hátunkról, nagy oldaltáskánkat is célszerűbb leemelni, hogy másokat ne akadályozzunk a fel-, és leszállásban, ne álljunk meg az ajtóban, még akkor se, ha csak egy megállót megyünk is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik