Szórakozás

Szenvedélybetegségéről vallott a ValóVilág sztárja – Már letette

A ValóVilág egykori szereplője, Béci még a villában letette a cigit. Példája azóta ragadóssá vált, s ha minden jól megy, elektromos cigit is elneveznek a valóságshow-szereplőről.

A ValóVilágok történetében szinte nem is volt olyan játékos, aki ne pusztította volna az egészségét valamilyen formában. Míg VV Péter súlyos energiaital-függőséggel küzdött a bent léte alatta, addig a többieknek a dohányzás jelenti az igazi pótcselekvést. Nem volt ez másképp az előző széria játékosainál sem. A ValóVilág negyedki szériájában feltűnt Béci is gyakran gyújtott rá, még akkor is, ha tudta jól, a szenvedélye az egészségére is káros.

„Tizenhárom éves korom óta dohányzom. Sajnos korán kezdtem, de a villában, az egyik feladatnak köszönhetően sikerült megszabadulnom ettől a káros szenvedélyemtől” – árulta el a Hír24-nek Béci, aki olyan komolyan vette leszokását, hogy szinte nagykövetévé vált a dohányzásellenes rendezvényeknek. „Nehéz dolog leszokni, hiszen nemcsak a mozdulat hiányzik az embernek, hanem maga a látvány is. Sokan szeretik a gomolygó füstöt, vagy azzal játszani, ezért nem tudnak leszokni. Ugyanakkor vannak olyan szituációk is, amikor egy dohányos úgy érzi, hogy muszáj rágyújtania. Egy buliban, egy jó kajálás után vagy egy stresszhelyzetben sokan elgyengülnek, és a cigi után nyúlnak” – mondta az egykori ValóVilág játékos, aki szerint a leszokás csak elhatározás kérdése.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

„Sajnos, amíg az ember nem szánja rá magát száz százalékban, addig nem fog menni. Nekem is ez kellett, és működött. Több, mint egy éve letettem a cigit, és azóta nemcsak a közérzetem, de az egészségem is sokkal jobb lett” – osztotta meg tapasztalatait VV Béci, akinek füstölési szenvedélye a mai napig megmaradt. „Ahogy nekem is, úgy sokaknak segíthet az elektromos cigaretta. Ezek közül vannak olyanok, melyeknek 0 mg nikotintartalma van, és különféle ízesítésben kaphatóak. Bár sokszor még furcsán néznek rám, ha ezt előveszem, de mivel ez csak vízgőzzel működik, így bátran lehet használni bárhol” – nyilatkozta VV Béci, akiről hamarosan saját márkát nevezhetnek el az elektromos cigik piacán. „Jelenleg is folynak a tárgyalások arról, hogy egy nevemmel fémjelzett elektromos cigi piacra kerülhessen. Remélem, hogy összejön a dolog, hiszen eddig is sok visszajelzést kaptam, hogy sokan az én leszokásom hatására tették le a cigit. Bízom benne, hogy így még több embert sikerül majd ösztönöznöm a leszokásra” – mondta örömtelien a zenei babérokra törő Béci.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik