Szórakozás

Botrány: manipulálják a VV történéseit? Íme, a bizonyíték

Az utóbbi időben többször is kínos bakiba futottak bele a ValóVilág készítői. Az ember kénytelen elgondolkodni azon, hogy ennyire amatőrök, akik a műsort készítik, vagy egész egyszerűen szándékosan megvezetik a nézőket?

Már külön blogot is létrehoztak az interneten, ahol a ValóVilág kínos bakijait gyűjtötték össze. A leleményes rajongók figyelmét ugyanis egyetlen gyanús momentum sem kerülheti el.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb hiba a figyelmetlen vágásokból adódik. A VV4-ben több olyan alkalom is volt, amikor jól látható módon manipulálva voltak a párbeszédek. Persze tudjuk, hogy az összefoglalókat szerkesztik, de az mégiscsak kínos, ha jól láthatóan úgy vágják össze a jeleneteket, hogy azzal manipulálják a történéseket, avagy a vak is látja, hogy több beszélgetésből kreáltak a készítők egyetlen párbeszédet. Emlékezetes, korábban például Jerzy és Alekosz beszélgetésénél is hasonlóan kínos baki történt. Észrevehető, hogy pár perces csevegés alatt Jerzy kétféle nadrágot is visel, holott közben nem öltözött át. Vélhetően itt is két különböző párbeszédből raktak össze egyet, mert így jött ki az, amit a szerkesztők szerettek volna.

Egy másik esetben Anikó és Gigi párbeszédéből vágtak ki valamit, ami nyilvánvalóan nem illett a szerkesztők elképzeléseibe. Csak arra nem figyeltek, hogy a vágásnál olyan nagyot ugrik a kép, mintha az az őskorban szerkesztették volna, nem pedig digitális technikával. Íme a meglehetősen kínos képsorok, 0:38-nál és 0:41-nél érdemes figyelni:

Aztán emlékezzünk csak vissza a VV5-ben Zizinek, a kismalacnak az esetére. A szerkesztők még arra sem figyeltek, hogy szerencsétlen kis állatot nyomtalanul tüntessék el az élő adásból. Hogy megszabaduljanak tőle, és ne zavarjon senkit, egyszerűen bezárták az egyik szobába az élő adás alatt, és bár ők azt hitték, ez senkinek fel sem tűnik majd, Zizi visítását végig hallani lehetett a műsorban. Nem csoda, ha az állatvédők fellázadtak, és kiszabadították a kismalacot a luxusbörtönből.

A legkínosabb azonban az a két eset volt, amelyek a közelmúltban történtek a valóságshowban. Első alkalommal véletlenül idő előtt rakták be adásba Csabát, csuklóján a védettséget jelző lila kendővel. Ez azért volt roppant kínos, mert így lelőtték másnapi adás fő témáját, vagyis, hogy az úgynevezett Aréna játékban, a vetélkedők során ki szerez majd védettséget.

Néhány napja szintén a védettség körül alakult ki kalamajka. Egy újságíró ugyanis elárulta Fecó feleségének, hogy szerelme szerezte meg a lila kendőt az Aréna játékban. Ez az infó csak másnap került volna adásba, de Angéla már aznap kitette az internetre az eredményt, ezzel jócskán bekavart a csatornának.

Találtunk egy olyan videót is az interneten, amely azt bizonyítja, hogy a jelenetek mégsem annyira spontán módon zajlanak a VV-ben, hanem azokat időnként újra és újra felveszik. A felvételen látszik, ahogy Anikó leülteti a többieket. Majd eltűnik, és amikor visszajön, arra kéri őket, ismét üljenek le, Alekosz pedig vegye fel a pulcsiját, mert, hogy az korábban is rajta volt. Mi ez, ha nem a nézők átverése?

Ettől függetlenül a műsor készítői folyamatosan azt állítják, nem avatkoznak be a történésekbe, arra nincs is szükség, hiszen az élet sokkal jobb jeleneteket produkál, mint ők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik