Szórakozás

Még el sem indult, máris kisebb balhé van az Eurovíziós Dalfesztivál körül

Bár rendkívül szigorú biztonsági titoktartás mellett zajlott a dalok kiválasztása, máris kisebb incidens zavarta meg a magyar versenyt.

Minden várakozást felülmúlóan százhetven pályamű, és összesen 202 szerzemény érkezett az Eurovíziós Dalverseny magyar válogatására. Ezekből a kilenctagú előzsűri húszat választott ki a további megmérettetésre. A két elődöntőből – január 28-án, illetve február 4-én – négy-négy dal kerül majd a nemzeti döntőbe, melyekből egyet-egyet a nézők juttatnak majd tovább. A február 11-i fináléban végül a nézők voksai döntenek arról, mely dal kerül a végső négybe, amelyekből azután a zsűri választja ki, melyik dal képviseli Magyarországot májusban, Bakuban.

Bár a versenybe jutó dalok kiválasztása rendkívül szigorú titoktartás mellett zajlott, az egyik boldog befutó – a titoktartási szerződés ellenére – azon nyomban kiposztolta az egyik legismertebb közösségi oldalra, hogy dalát beválasztották a hazai versenyre. Noha a kisebb rendbontást nem követte kizárás, a zsűri továbbra is rendkívül fontosnak tartja a verseny tisztaságát. Ugyanakkor hangsúlyozzák, ez a megmérettetés elsősorban a dalokról, és nem az előadókról szól.


Fotó: MTI

A zsűriben egyébként Rákay Phillip, az m1 és m2 intendánsa, Wolf Kati, a tavalyi magyar induló, Csiszár Jenő rádiós és televíziós műsorvezető, valamint Rakonczai Viktor zeneszerző kapott helyet.

A három döntőt a Magyar Televízió közvetíti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik