Szórakozás

A Sugarloaf akár szerb színekben is indulna az Eurovízión

Mivel Dér Heni határontúli énekesnő is tagja a csapatnak, elképzelhető, hogy szerb színekben pályáznának a dalfesztiválra.

Csütörtökön nagyszabású sajtótájékoztató keretén belül jelentették be a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál pályázati feltételeit. Az új szabályok értelmében többórás élő show keretében választják majd ki azt a dalt, amely Magyarországot fogja képviselni a 2012-es Bakuban megrendezésre kerülő versenyen.

„Az MTVA és a Magyar Televízió december 20-ig várja azokat a versenydalokat, amelyeket a hazai és külföldi dalszerzők neveznek. Elbírálható minőségű hangzóanyagokat várunk, amelyeket a beérkezési határidőt követő hetekben szakmai zsűri bírál el” – nyilatkozta a verseny első szűrőjéről Szilágyi Adrienne, az MTVA szórakoztató műsorainak főszerkesztő-helyettese.

Többen már jelezték részvételi szándékukat, s akadnak olyanok is, akik még csak tervezik azt. Ilyen a Sugarloaf zenekar is, amely ha eleget tud tenni az előírásoknak, biztosan részt vesz a megmérettetésen. „Korábban több invitálást is kaptunk az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos szervezetétől, de sajnos különböző okokból nem tudtunk részt venni a versenyen. A magyarországi kvalifikációs verseny egy rangos és nívós esemény lehetne, melyet a szakmai furkálódások és rosszmájúságok gyakran beárnyékolnak. Nehezen tudunk örülni mások sikerének, és minden jelölést követően csak az összesúgás marad. Vajon miért pont őt választották?” – árulta el a Hír24-nek az együttes frontembere, Tóth Szabi.


Fotó: Sugarloaf.hu

Ahogy mások, úgy Szabiék sem szeretnék, ha mások ujjal mutogatnának rájuk, megkérdőjelezve a versenyen való részvételüket. Éppen ezért – Dér Heni kettős állampolgárságának köszönhetően – szerb színekben is nekivághatnának a versenynek. „Korábban is eljátszottunk a gondolattal, most is így van ez. Szerintünk így még izgalmasabb lenne, hiszen még egy magyar indulója lenne a mezőnynek, egy másik ország zászlaja alatt. Mivel a saját országuk indulójára nem szavazhatnak a tv-nézők, így az is lehetővé válna, hogy az itthoniak egy szerb színekben induló magyar bandára szavazhassanak. Persze ez csak egy elvi sík. Bízunk benne, hogy idén minden együtt áll majd ahhoz, hogy a saját hazánk színeiben nevezhessünk az Eurovíziós Dalfesztiválra” – nyilatkozta Tóth Szabi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik