Szórakozás

Szakmája szégyenfoltja az RTL Klub üdvöskéje – Kemény vélemények

Úgy tűnik, hogy az ügyvédtársadalom jelentős része nem tudja elfogadni, amit Dadi Eszter a ValóVilágban produkál. Nem elég, hogy az Ügyvédi Kamara vizsgálatot indított ellene, de elismert kollégái is mélyen elítélik, amit tesz.

Félmeztelenül parádézik, részegen bulizik és rástartol másik pasijára? Sokak szemében teljességgel elítélendő és elfogadhatatlan dolog az, mit dr. Dadi Eszter a luxusbörtönben tesz. Az ügyvédek véleménye megoszlik arról, hogy a jelenlegi villalakó vajon folytathatja-e ügyvédi munkáját, ha véget ér számára a játék. Sokak szerint a fiatal hölgy szégyenfolt a kamarán, ezért azonnal ki kellene zárni. A döntés azonban csak azután születhet meg, ha Esztert is meg tudják hallgatni, ehhez azonban meg kell várni, amíg véget ér számára a játék. A Hír24 ismert jogászokat kérdezett arról, hogyan vélekednek Eszter VV-s szerepléséről.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Dr. Zamecsnik Péter már a beszélgetés elején leszögezte, nem nézi rendszeresen a ValóVilágot, ellenben tudja ki Eszter, akinek szerinte el kellene döntenie, hogy bohóckodik, vagy egy komoly szakmában dolgozik, és azt képviseli. Úgy véli, hogy a „fiatal hölgy” viselkedése összeegyeztethetetlen az Ügyvédi Kamara hagyományaival és becsületével. Zamecsnik Péter szerint Eszter magatartása okot adhat a kamarából való kizárásra.

Dr. Hyross Virág nem szeretné bírálni kolléganőjét, azt azonban biztosan állítja, ő sosem venne részt a ValóVilág játékában. Ezt már csak azért sem tehetné meg, mert szakmailag elhivatottnak érzi magát, és rengeteg az ügyfele, akiket nem hagyhat cserben. Szerinte hat hónap rengeteg idő, ennyi épp elég ahhoz, hogy az ember elveszíthesse mindazt, amiért korábban dolgozott. Ugyanakkor senki felet nem kíván pálcát törni amiatt, amit magánemberként tesz. Eszter pedig felfüggesztette az ügyvédi tevékenységét mielőtt bement a ValóVilágba. Hyross Virág úgy véli, a mai magyar társadalom még mindig elnézőbb férfitársai mulatozásával, mint a nőkével szemben, véleménye szerint azonban egy nő karrierjét sem törheti ketté az, hogy részt vesz az RTL Klub valóságshowjában. Az ügyvédnő véleménye az, hogy egy ilyen műsor még népszerűséget is hozhat, amit a későbbiekben akár kamatoztathat is a játékban résztvevő. Persze ez csak akkor igaz, ha szigorúan ketté tudja választani azt, amit ügyvédként és azt, amit magánemberként tesz.

Dr. Ruttner Györgynek kissé más a véleménye. Úgy látja, hosszú távon nem egyeztethető össze a ValóVilágos szereplés és az ügyvédkedés. Szerinte Eszternek nyilvánosan színt kellene vallania, melyik értékrendet tartja követendőnek saját maga számára. Ha fontos a hivatása, akkor ki kellene szállnia a valóságshowból – vélekedik Ruttner György, aki szerint egyáltalán nem szerencsés dolog egy ügyvédnek ilyen jellegű műsorokban szerepelni. Hozzátette: mint embert nem ítéli el Esztert, annak ellenére sem, hogy amit csinál, nem egyezik meg az ő ízlésvilágával. Az ismert ügyvéd sem tartja szükségszerűnek, hogy az, amit Eszter jelenleg tesz, keresztbe töri majd a karrierjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik