Szórakozás

Gyilkos ünnepek: több híresség is eldobta magától az életet

A statisztikai adatok szerint az átlagosnál többen követnek el öngyilkosságot ünnepek ideje alatt. Karácsonykor, húsvétkor és az ezeket megelőző napokban az emberek többsége hajlamosabb arra, hogy életét a valóságosnál rosszabb színben lássa. Közülük néhányan a halált választják.

 

Az ünnepek körüli depressziót tekintve sok teória látott már napvilágot. Tény, ezekben az időszakokban többen követnek el öngyilkosságot, mint az év egyéb napjain, és a statisztikai adatok szerint a lelkisegély-vonalakat is ilyenkor tárcsázzák a legtöbbet. A pszichológusok szerint a segélyszolgálatok működése még mindig nem kap elég publicitást, pedig néhány perc beszélgetés emberi életeket menthetne meg.  A szakirodalom egyébként  karácsonyi zavarnak nevezi azt a szezonális hangulati hullámvölgyet, amelyet jó néhányan megtapasztalnak az ünnepek alatt.

Az egész országot sokkolta a hír, amikor kiderült, Mary Zsuzsi eldobta magától az életét. Később kiderült, az énekesnő – a maga módján – jelezte környezete felé, hogy mire készül, de senki nem vette komolyan. Bár a szentestét exférje, Klapka György és gyermekei társaságában töltötte, később mégis erőt vett rajta az elkeseredettség, és a kelleténél jóval nagyobb adag nyugtatót vett be. Másnap reggel találtak rá.

Ha jobban figyel rá környezete, Daróczi Dávid is élhetne ma még. Az egykori kormányszóvivő 2010 nagypéntekén döntött úgy, hogy a halált választja. Liptai Claudia kedvese bérelt lakásában akasztotta fel magát, szerettei  máig nem találnak magyarázatot a férfi elkeseredett tettére.

2011 karácsonyán lett öngyilkos Joe Bodolai kanadai származású író, producer, a Comedy Network csatorna társalapítója. A nagyközönség őt leginkább a Wayne világa című mozifilm kapcsán ismerheti, amelynek egyik szerzője volt.  A 63 éves férfi holttestét december 26-án, egy Los Angeles-i hotelszobában találták meg, halálát nagymértékű “vegyi anyag” fogyasztása okozta. Az alkoholproblémákkal küzdő író is jelezte környezete felé, hogy baj van: december 23-án, blogján tulajdonképpen egy búcsúlevelet posztolt, amelynek az volt a címe: „Ha ez lenne az utolsó napod élve, mit tennél?”, és ugyanebben a bejegyzésben minden jót kívánt szeretteinek is.

Karácsonykor adagolta túl magát gyógyszerrel 2009-ben Vic Chesnutt folkénekes-dalszerző-kultrocker. A zenész nem halt meg azonnal, néhány napot kómában töltött, ám orvosai már nem tudtak segíteni rajta.

A mai napig találgatják azt is, miért választotta a gyönyörű és sikeres Domján Edit 1972 karácsonyán a halált. Utolsó napjairól csupán ennyit tudni: december 24-én, szenteste meglátogatta a szüleit, ajándékot vitt nekik, és vidáman órákat töltenek együtt. Ekkor még senki sem sejtette, hogy mire készül. Sőt, az is szóba kerül, hogy újra hozzámegy egykori férjéhez, Kaló Flóriánhoz. Másnap kolléganője, Almási Éva már depressziós hangulatban találja, később pedig a telefonhívásokra sem válaszol. A színésznőt este holtan találják lakásában: felakasztotta magát. Domján Edit Kallónak írt búcsúleveléből kiderül, régóta készült az öngyilkosságra. A levelet azóta sem tették publikussá, csupán egy sora ismert:: “… ma vagyok negyvenéves (!!!)”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik