Szórakozás

Visszaesők raboltak az óvári szórakozóhelyen

Öt rendbeli rablás és kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat két férfi ellen eljárást a mosonmagyaróvári rendőrség.

Előzetes letartóztatásuk indítványozása mellett, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság öt rendbeli rablás és kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két férfi ellen, akik december 17-én, szombaton hajnalban egy mosonmagyaróvári szórakozóhelyen csatlakoztak hívatlanul egy öt fős asztaltársasághoz.

A hozzájuk lépő, láthatóan bódult állapotban lévő 22 éves mosonmagyaróvári férfi mintegy megfélemlítésként először börtönviselt múltjával kezdett kérkedni a srácoknak, majd húszezer forint megfizetésére szólította fel őket. A fiatalok egyáltalán nem értették a szituációt, hiszen elmondásuk szerint semmiféle tartozásuk nem állt fenn az eddig csak látásból ismert férfival szemben. A mindenáron verekedést provokáló, agresszívan viselkedő gyanúsított a srácokat egyre erőteljesebben szidalmazta, fenyegette, miközben 19 éves társa mindvégig ˝őrködött˝, megakadályozva azt, hogy a sértettek bármi módon menekülni tudjanak a helyiségből.

A megfélemlített csapat két tagjától végül 14.000,-Ft-ot sikerült a magát felhergelő gyanúsítottnak megszereznie, a többi három srác „aprópénzére” már nem tartott igényt.

Az eseménynek végül a kiérkező járőrök vetettek véget, akik előtt a két gyanúsított személye nem volt ismeretlen.

Az idősebbik férfi ez év májusában szabadult feltételesen, de ellene jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban garázdaság és súlyos testi sértés miatt. Fiatal társa ugyancsak garázdaság miatt állt már bíróság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik