Szórakozás

SP: “Azt szeretném megmutatni, ami érték”

Énekes, kliprendező, dalszövegíró, fotós és nem utolsósorban "tinibálvány". Éder Krisztián, azaz SP három éve a magyar poppiac szereplője, a nemrégiben jelent meg új albuma. Karácsony másnapjától a TV2 műsorán ötrészes mini realityben láthatjuk majd. Vele beszélgettünk.

– Hogyan született meg a valóságshow terve?

–  A Nagy Duett óta vált szorosabbá az együttműködésem a TV2-vel. A mini sorozatot pedig már a nyárra terveztük, Illés Gabi producerrel ötleteltünk, de a fellépéseim miatt végül el kellett halasztani.

–  Azt hallani a műsorról, hogy eddig ismeretlen oldaladról is bemutatkozol. Mire számíthat a néző?

–  Szeretnénk azt megmutatni, miként épül fel egy popprodukció, és a közvélekedéssel ellentétben mennyi munka van benne. A zenészekről sokan azt gondolják, hogy végtelen bulizásból áll az életük, de ez nem így van. Rengeteget dolgozom, már most elkezdtem készülni például a márciusi nagykoncertre. Közben folyamatosan vannak fellépéseim, fotózok.

– A lakásodban helyezik el a kamerát, vagy külső helyszíneken forog a műsor?

–  Itt is, ott is, de nem lesz bekamerázva a lakásom. Azt nem is vállaltam volna el. Azt szeretném megmutatni magamból, a mindennapjaimból, ami tényleg érdekes, amikor történik valami. Az, hogy miként eszem és alszom, az nem ide tartozik. Ilyen értelemben nem klasszikus valóságshow-t készítünk.

– A munkáidon kívül másba is beavatod a nézőket? Biztos kíváncsiak lennének rád magánemberként is…

– A műsornak Furcsa hétköznapok a címe. Ahogy a napjaimat élem, azt mutatjuk be. Ha bulizom, lazítok, azt is.

– Tinilányok kedvencének tartanak, tinisztárként emlegetnek. Nem terhes néha számodra ez a beskatulyázás?

–  Szerintem nem lehet ilyen kategóriákat kialakítani. Fiatal vagyok, nyilván ebből a korosztályból ismerik többen a zenémet, de úgy látom az elmúlt években tágabbá vált az érdeklődők köre.

– Legutóbbi lemezed dalairól, különösképpen a Maradnék címűről azok is elismerően nyilatkoznak, akik eddig nem hallgatták a zenédet…

–  Igen, és ez jó érzés. Persze, mint már mondtam, egyrészt tudatosság is van a változás mögött, szerettem volna szélesebb közönséget megszólítani. Másrészt én is változom és ezzel együtt az alkotómunka: a zene és a szövegek is más-más belső világot tükröznek.

–  A Facebookon a minap arról írtál hogy sokat foglalkoztatnak a kapcsolatok. A folyamatos pörgés mellett van időd magánéletre?

– Most ez teljesen háttérbe szorult… Persze a szerelem és barátság érzése mindig fontos, mindig ad egyfajta inspirációt.

– Hatalmas a rajongótáborod, Facebook oldaladat is közel ötvenezren lájkolták. Az viszont nem titok, hogy sok kritikát is kapsz. Hogy érintenek ezek?

–  Ha valaki csipkelődik velem, megviccel, szekál, az teljesen rendben van. Mint például Ganxsta Zolee A Nagy Duettben. Aztán vannak olyan kritikák, amelyeknek csak a sértegetés a céljuk, azokkal nem foglalkozom. A rosszindulattal nem tudok és nem is akarok mit kezdeni.

–  Hónapokig születtek poénok azzal kapcsolatban is, hogy Fluor Tomival élsz…

–   A mi életkorunkban szerintem teljesen természetes, hogy barátok közösen bérelnek lakást. Sosem értettem mi ebben a furcsa…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik