Szórakozás

Vegyes házasság: így járt a magyar sztár

Kulturális különbségek: rámehet a párkapcsolat? A Hír24-nek a kérdésben érintett sztárjaink közül Joshi Bharat, Gombos Edina és Cseke Katinka vallottak.

Egy friss kapcsolat akkor is hatalmas alkalmazkodást igényel, amikor a pár két tagja azonos nyelvi közegben nőtt fel, hasonló neveltetésben részesült. Még nagyobb lehet a kontraszt, és még nehezebb az összecsiszolódás, ha a szerelmesek teljesen másféle kultúrájú országból jönnek.

A több mint harminc éve nős Joshi Bharat szerencsésnek vallja magát. Az indiai sorselemző úgy véli, ha mindkét ember elég nyitott, nagy baj nem történhet. Azt azonban hozzátette, az ilyen párok között még nagyobb alkalmazkodásra van szükség. “Az biztos azonban, hogy egy magyar és egy indiai embernek a neveltetése, a mindennapi közege által teljesen más minták hagytak nyomot az agyában. Mást gondolunk arról, mi a jó és mi a rossz. Más a nő-férfi viszonya keleten és nyugaton” – szögezte le a Mokka Habbal műsorvezetője: “Nehezebb a dolga annak, aki egzotikus madarat akar tartani” – nevetett. “Bármelyik családban vitát okozhat, hogy ki viszi le a szemetet, de ha a házastársak egyike olyan kultúrából jön, ahol a férfi hozzá sem ér a szeméthez, akkor ez a probléma állandósulhat” – viccelődött Joshi, aki azt is elmondta, hogy Indiában az apának minden esetben tekintélye van. “Ezt én sem tudtam mindig könnyen kezelni, a mai napig szigorúbb vagyok, mint a feleségem” – mondta Joshi, aki már nagyon régóta úgy érzi, hogy beilleszkedett az európai kultúrába. “Konfliktusforrás lehet a táplálkozás is: én nem eszem húst, a feleségem azonban még a pacalt is megkívánja olykor” – mesélte az indiai sorselemző, és hozzátette, ettől függetlenül nincs ebből vita a családi asztalnál.


Edina és Joshi
Fotó: RTL Klub

Nyolc éve él boldogságban Gombos Edina és kubai férje, Alberto. A szerelem első látásra az évek alatt komoly, elkötelezett kapcsolattá vált közöttük. “Alberto sok szempontból európaibb mint én” – nevetett a műsorvezető. “Amíg én a meleget, a tengerpartot szeretem, ő imádja a hideget, a telet” – tette hozzá. Edina elmondta, az ő dolgukat az is megkönnyítette, hogy mielőtt találkoztak, a férfi több időt töltött Londonban. A híresség szerint még csak azt sem lehet kijelenteni, hogy a latin és magyar temperamentum közötti különbség konfliktusokat okozna. “Egy valami néha idegesít,  Alberto – Kubából hozott –  ‘jaj, ráérünk még erre’-életszemlélete. Én katonásan precíz vagyok, Albertót noszogatni kell, ha nem akarunk elkésni valahonnan” – mesélte az Aktív műsorvezetője.


Hasszin és Katinka
Fotó: TV2

Cseke Katinka arab kedvese, Hasszin még csak öt hete él Magyarországon, így a színésznő  csupán kezdeti nehézségekről tud beszámolni. A Hír24-nek arról beszélt, hogy probléma például az, hogy a meleghez szokott párja nagyon fázik a magyar télben, ám Joshi Bharat műsorában kitárulkozott. A Jóban Rosszban színésznője elárulta, nem felhőtlen a boldogsága, ugyanis lánya nagyon nehezen fogadja el új szerelmét. Katinka az sem tagadja, hogy abból is fakadnak konfliktusaik Hasszinnal, hogy más kultúrában nőttek fel, ám abban teljesen biztos, hogy a tíz évvel fiatalabb férfi élete szerelme. Bodolai Böbe karakterének megformálója elmesélte, hogy sok vicces szituáció származik abból is, hogy nem beszélik egymás nyelvét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik