Szórakozás

Csézy: “bűnös” vagy áldozat?

Csézy volt párja,  Lajos László öngyilkossága szinte az egész országot felkavarta. A bükkzsérciek és a nagyközönség jelentős része az énekesnőt nevezte meg bűnbakként, de vajon nincs másik olvasata a történetnek?

A község lakói az első perctől kezdve szerelemféltésből elkövetett öngyilkosságot emlegettek Lajos Lászlóval kapcsolatban, aki volt kedvese fényképe előtt, és az ő zenéjét hallgatva dobta el magától az életét. Azt állították, az énekesnőnek már nem kellett a gazdasági válság nyomán elszegényedett vállalkozó, és új lovag után nézett.

Csézy elmondása szerint mindez másképp történt, bár azt nem cáfolta, hogy Lászlóval való kapcsolata megromlásában jelentős szerepet játszottak az anyagiak. “A pénzügyi problémái miatt befelé forduló lett, nem kellettem már neki nőként” – vallotta a TV2 Naplójában Csézy, aki azt állítja, amikor a nagymamájához költözött, titkon azt remélte, szerelme küzdeni fog érte. Ám nem így történt, az énekesnő arról beszélt, László csupán munkaügyek miatt kereste fel.

A tragikus történetnek nyilván több olvasata is van, és teljes biztonsággal nem tudhatjuk, hogy melyik a hiteles. Talán már soha nem derül ki, az egykor dúsgazdag vállalkozó szerelmi bánatában vagy az adósságai egyre nyomasztóbb volta miatt lőtte fejbe magát.

Csézy azt állítja, hibásnak érzi magát a történtek miatt, Lajos László rokonai és barátai pedig egyenesen bűnösnek tartják a lányt. Ők úgy vélik, ha Csézy Lászlóval maradt volna, nem történt volna meg a tragédia, és a férfi még mindig közöttük lenne. Ha igaz, amit a rokonok hangoztatnak, és esetleg Csézy ferdít, akkor sincs jogunk pálcát törni felette. Nem ő lenne az első nő, aki elhagyja kedvesét, és másba szeret bele, s ha így is volt, azzal nyilvánvalóan nem kalkulálhatott, hogy a férfi a halálba menekül.

Úgy gondoljuk, akár anyagi okokból, akár Csézy vélt hűtlensége miatt lett öngyilkos László, az énekesnő nem bűnös, sokkal inkább áldozat. Egyik esetben azért, mert azt a férfit veszítette el, aki állítása szerint élete szerelme volt. Ha pedig valóban miatta halt meg László, valószínűleg sosem bocsát meg magának, és örök önvád gyötri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik