Szórakozás

Nem vett részt volt kedvese búcsúztatóján Csézy

Hatalmas gyászoló tömeg, a legközelebbi barátok és rokonok is jelen voltak Lajos László végső megemlékezésén. Ám egykori kedvese Csézy, nem jelent meg a bükkzsérci búcsúztatón.

Hosszú autókonvoj alakult ki a Bükkzsércre vezető úton, már kilométerekkel a település előtt. A gyászszalagos autók mind egy helyre tartottak, a bükkzsérci temetőbe, ahol Lajos László búcsúztatását tartották. Az egykori producer még október végén követett el öngyilkosságot, melynek részleteiről akkor keveset tudtunk. Azóta kiderült, hogy a férfi tettének hátterében nemcsak súlyos anyagi gondok álltak. Párjának, az énekesnő Csézynek kapcsolatukból való kilépése is feldolgozhatatlan teherként nehezedett rá. A producer családja nem rejtette véka alá, hogy ők kizárólag Lajos László kedvesét tartják felelősnek a történtek miatt. Így a település polgármestere többször is tolmácsolta üzenetüket, melyben a gyászbúcsúztatótól való távolmaradásra szólították fel az énekesnőt. Úgy látszik Lajos László családja komolyan gondolt mindezt, hiszen fokozott biztonsági intézkedések sora fogadta a helyszínre érkezőket.

A temetőhöz vezető út mindkét végét polgárőrök állták el, akik kizárólag a kegyeletüket lerovókat engedték be. Azonban a biztonsági intézkedések itt még nem értek végét. A bejáratot láthatósági mellénybe öltözött biztonságiak őrizték. Így a sajtó képviselőinek és az esetlegesen felbukkanó egykori kedvesnek esélye sem volt a bejutásra. Ám Csézy – aki egy másik férfi miatt hagyta el Lajos Lászlót – meg sem jelent. Azonban a sajtó képviselőit sem fogadták szívesen. Így operatőrünket is távol tartották a helyszíntől. A Hír24 újságírója is csak gyászolóként, többszöri magyarázkodás után jutott át a biztonsági ellenőrzésen. Sőt, több olyan sajtómunkatárs is akadt, akit a polgárőrök a helyszínről készített fotók megsemmisítésére szólítottak fel. Egy telefonjával fényképező férfit a felvételek törlésére kérték, míg egy nagy példányszámú napilap fotósát kollegánk határozott fellépése mentett meg a fényképek elkobzásától. Szerencsére fizikai atrocitásra nem került sor, pedig a helyzet mindehhez közel állt.

Azonban a közjáték nem zavarta meg a könnyeivel küszködő tömeg gyászát, akik szeme elé szívszorító látvány tárult. Hiszen a ravatalozó előtt felállított liliomcsokrok és koszorúk ölelésében Lajos László arcképe és a mögé kihelyezett urna állt. Ennek szomszédságában foglaltak helyet az elhunyt szülei, rokonai és barátai, akik mélységes fájdalommal és könnyeik záporával küszködtek. A rokonok gyászukba burkolózva, megrendülve próbálták elfogadni az elfogadhatatlant, hogy Lajos László nincs többé. A búcsúbeszéd kezdetével – melyet egy, a család által felkért ismerős mondott – a megemlékezés csak még szívfacsaróbbá vált. Hiszen a férfi Lajos László teljes életútját elevenítette fel nekrológjában. Így kitért annak gyerekkorára, rövid életű autószerelői pályafutására, kiváló kereskedelmi vénájára, bőkezűségére és nagyvonalúságára. Ezek után a Mezőkövesdi Civil Szövetség búcsúlevele is elhangzott, melyben a tragikus hirtelenséggel elhunyt producer erényeinek ismertetése tovább folytatódott. Ezalatt mind a hallgatóságot, mind a legközelebbi hozzátartozókat a sírás fojtogatta, s még a külső szemlélő is úgy érezte, mérhetetlen űr marad Lajos László után. A gyászbeszéd itt még nem ért véget, hiszen a nekrológ felolvasója kitért a producer utóbbi hat évének munkásságára is. Ez idő alatt az öngyilkosságba menekülő Lajos László csodát tett. Meglátta a lehetőséget egy bábban ‒ utalva ezzel Csézyre, aki minden sikerét neki köszönheti ‒, aki általa pillangóvá vált. Ám ahogy a beszédben is elhangzott ez a pillangó váratlanul és gyorsan repült el. Olyan gyorsan, hogy a szakítás – melynek oka egy másik tehetős férfi – Lajos Lászlót az öngyilkosságba hajszolta. A húszperces beszéd végén a család barátja megköszönte az egybegyűltek megtisztelő figyelmét, valamint a család gyászában való osztozásukat. Ezzel ért véget Lajos László bükkzsérci búcsúztatója. Csézy egykori kedvesét a mai nap folyamán, szülővárosában helyezik örök nyugalomra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik