Szórakozás

Újabb elbocsátások: családapákat rúgtak ki az RTL-től

Folytatódtak a leépítések a kereskedelmi csatornánál. Ezen a héten a műszaki kollégák kerültek sorra.

Az elmúlt hetekben számtalan találgatás látott napvilágot, miután az RTL Klub bejelentette, hogy több húzóműsorukat is megszüntetik. Mint arról korábban beszámoltunk, novembertől lekerül a képernyőről jelenlegi formájában a Reggeli című magazin, a déli híradó, valamint a Fél Kettő, és januártól nem lesz XXI. század sem. A legfrissebb hírek szerint a Házon kívül is már csak rövid ideig lesz látható.

A produkciók megszűnése jelentős létszámleépítéssel járt. A hírigazgatóságon megváltak többek között Kumin Viktóriától, a Híradó műsorvezetőjétől, hat riportertől (közülük hárman a Független Hírügynökség egykori munkatársai voltak), valamint Dusicza Ferenctől, a vallási műsorok és az Üzenet című közszolgálati magazin főszerkesztőjétől . A Fókusz sem úszta meg a szelektálást, a naponta jelentkező riportmagazintól  négy embert küldtek el. Több munkatársat kényszerszabadságra küldtek, illetve részmunkaidős állást ajánlottak fel nekik.

Úgy tudjuk, a csatornánál kedden folytatódtak a kirúgások. A megszűnt műsorok miatt elbocsátottak négy vágót, közülük ketten családapák, egyiküknek a múlt hónapban született meg a második gyermeke. Információink szerint a kirúgások ezzel még nem értek véget, a jövő héten további műszaki kollégáknak (rendezőknek, hangmérnököknek, kameramanoknak) szűnhet meg a munkája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik