Szórakozás

Folytatódtak a leépítések az RTL-nél

A Híradótól hat, a Fókusztól négy munkatársat küldtek el. A kirúgások ezzel befejeződtek.


Fotó: Shutterstock

Mint arról korábban beszámoltunk, utolérte a válság az ország legnagyobb kereskedelmi csatornáját is. Novembertől megszűnik jelenlegi formájában a Reggeli című magazin, lekerül a képernyőről a déli híradó, valamint a Fél Kettő, és januártól nem lesz XXI. század sem.

A produkciók megszűnése jelentős létszámleépítéssel jár. A hírigazgatóságon kedden kezdődött el a szelektálás. Megváltak többek között Kumin Viktóriától, a Híradó műsorvezetőjétől és Dusicza Ferenctől, a vallási műsorok és az Üzenet című közszolgálati magazin főszerkesztőjétől is. Több munkatársat kényszerszabadságra küldtek, illetve részmunkaidős állást ajánlottak fel nekik. Úgy tudjuk, az érintetteknek egy órán belül kellett dönteniük arról, hogy a megváltozott feltételek mellett is folytatják-e a munkát. Új szerződésüket átolvashatták, de nem mutathatták meg senkinek.

Információink szerint szerda délután a Híradó és a Fókusz riporterei kerültek sorra. A hírműsortól hat embert (közülük hárman a Független Hírügynökség egykori munkatársai voltak), míg a naponta jelentkező riportmagazintól négy embert küldtek el. Úgy tudjuk, Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója csütörtök délelőtt közölte, ezzel az elbocsátások véget értek.

Az átszervezéseket a csatorna a megváltozott piaci helyzettel indokolta. Múlt heti közleményük szerint a “túlzsúfolt piacon és a Magyarországon 2008 óta tartó pénzügyi válság miatt a csatorna reklámbevételei folyamatosan csökkentek. Ahhoz, hogy a csatorna a jövőben is sikeresen, hatékonyan és gazdaságosan működhessen, az RTL Klub a megváltozott helyzethez kívánja igazítani műsorpolitikáját.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik