Szórakozás

Stohlt soron kívül menekítették ki a bűnözők közül

Különjárat vitte a színész-műsorvezetőt a Kozma utcába, nehogy a későbbi transzportban kiszámíthatatlan figurákkal keveredjen.

Mint arról korábban beszámoltunk, Stohl András szerdán reggel lépte át a Venyige utcai gyűjtő kapuját, hogy megkezdje tíz hónapos letöltendő börtönbüntetését. Egy órán át tartott a bejelentkezése: ellenőrizték a személyazonosságát, elkérték a behívóját és az előre elkészített kapcsolattartói nyilatkozatokat. Átvizsgálták a csomagját, és átesett egy orvosi vizsgálaton, majd a testmotozás után megkapta a nyilvántartási számot – írja mai számában a Bors.

A lap úgy tudja, innen pár órával később átszállították a Kozma utcai börtönbe, hivatalos nevén a Budapesti Fegyház és Börtön épületébe. Elvileg hétfőn – a szokásos transzfer napján – kellett volna megjelennie a börtönben, de végül nem várták meg ezt az időpontot, el akarták kerülni ugyanis, hogy a rabomobilban olyan nehézfiúkkal utazzon együtt, akik beleköthetnek, valamint azt is, hogy a gyűjtőben komoly bűnözőkkel kerüljön egy cellába.Stohl András így rabságának első napját már a Kozma utcai börtönben töltötte.

A Hírszerző tavalyi tudósítása szerint néhány négyzetméteres, háromszemélyes zárkák, vaságyak, vasszekrények, vasajtók, kopott rácsok, szakadt függönyökkel elválasztott, piszkos WC-csészék jellemzik az intézményt.

A színész ügyvédje, Rutner György a napilapnak elárulta, ügyfele emelt fővel ment be  kapun, a büntetése letöltése után pedig ugyanilyen méltósággal szeretne kijönni. Nyilatkozni senkinek nem fog, mint korrában is elmondta, nem szeretné, hogy börtönéletéből show legyen. Ruttner szerint Stohlnak semmi bántódása nem esik majd a rácsok mögött, ugyanis jó a kommunikációs készsége, bárkivel megtalálja a közös hangot – idézte az ügyvédet a Bors.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik