Szórakozás

Damu Rolandra pokol vár – jövendöli a börtönblogger

Sittes17 szerint Buci bármelyik börtönbe is kerül, jó dolga lesz, tisztelet övezi majd. A TV2 volt sorozatsztárának azonban fel kötnie a nadrágját, számára hosszú lesz a rabság.

A Hír24 megtalálta azt a férfit, aki néhány nappal ezelőtt azzal hívta fel magára a sajtó figyelmét, hogy saját internetes oldalán üzent az akkor még elsőfokú ítéletére váró Stohl Andrásnak.

“Kedves Buci, Stohl András! Ezúton szeretnénk meghívni egy börtönkörútra, egy kis kikapcsolódásra.. természetesen családod nélkül. Ne hozz magaddal, csak a legszükségesebb dolgokat. A többit mi biztosítjuk számodra.(…) Itt vezethetsz, igaz nem autót hanem maximum kultúrszakkört. Ne izgulj, a legjobb helyett biztosítjuk számodra, amolyan igazi túlélő showban lesz részed – állt a levélben.

Többen – köztük Végh József kriminálpszichológus – fenyegető sorokat véltek felfedezni a magát csak Sittes17-ként emlegető férfi írásában, pedig állítása szerint csupán viccnek szánta a levelet, hogy azok, akik olvassák, nevessenek egy kicsit az amúgy nem túl szívderítő “börtönhistórián”.

A rejtélyes férfiről mindössze annyit lehet tudni, hogy 34 éves, – ahogy ő fogalmaz – egy megtévedt ember, aki bár nem tanulatlan, valahogy mégsem tudott igazán lábra állni, és megtalálni a helyes utat az életben. Tizennyolc éves kora óta rendszeres látogatója volt a büntetés-végrehajtási intézményeknek, csalás, sikkasztás és az ezzel járó okirathamisítás bűntette miatt. 2005-ben gazdasági bűncselekmény elkövetéséért közel két évet töltött előzetesben. 2007 év nyarán szabadult, majd 2010-ben az elsőfokú bíróság két év, hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, nem jogerősen. Jelenleg a másodfokú ítéletre vár.

Sittes17 megjárta már többek között a tököli börtönt is, – igaz csupán beteg rabként – ahol nagy valószínűség szerint Stohl András is tölti majd az elkövetkező 5 hónapot, így pontosan tudja, milyen körülmények várnak majd rá a rácsok mögött.

Több körlet van Tökölön, valószínűleg a “Bukott rendőr körletre fog kerülni”. Az a körlet amúgyis zárt, civil elítélt nem jut be. A fiatalkorú körletről csak rosszat hallottam, nagyon kemény ott az élet. A rendes rabosztályon pedig csak dolgozó rabok vannak, akik szintén el vannak különintve a többi körlettől” – nyilatkozta portálunknak a börtönblogger, aki szerint Stohl bármelyik büntetés-végrehajtási intézetbe is kerül, jó dolga lesz. Az emberek a történtek ellenére továbbra is tisztelik a színészt, csupán egy megtévedt embert látnak benne, aki egyszer rosszul döntött az életben, és most megfizet érte – véli a férfi.

“Találkoztam Segállal (a ValóVilág 3 fenegyereke, akit kábítószer-kereskedelem miatt ítéltek el 7 évre – a szerk.) is egy szállítózárkában, voltunk vagy százan odabent, és senki nem piszkálta, sőt körülállták és beszélgettek vele. Az utolsó bentlétem alatt még Cinivel is találkoztam, ő is ugyanebbe a szériába tartozott, tisztelet övezte. Persze az átlagos rabok kiváltságosnak tartják őket, hiszen nekik úgymond minden ‘adhatót megadnak’ (mert a börtönben semmi sem jár, csak adható) bár ebben a jó munkahelyet (könyvtáros, kultúros, stúdiós) és az esetleges hazautazást értem” – árulta el Sittes, aki Damu Roland helyzetét azonban már sokkal borúlátóbban látja. Szerinte a volt sorozatsztár nehéz hónapok, esetleg évek elé néz, amennyiben másodfokon is letöltendő börtönbüntetésre ítéli a bíróság.

“Damu estében csak azt látni, hogy hirtelen haragú, az nem jó, főleg nem odabent, hiszen ott hamar pattan az ember. Az ilyen mentalitású emberek szednek össze pár év bűnvádit. Az előzetesben más világ van, ott maximum a zárka társaiddal kell megtalálni a közös nevezöt, de egy börtönben, ahol vannak kétezren, az más. Damunak sok sikert, és kitartást, neki hosszú lesz” – üzente zárásul a blogger.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik