Szórakozás

Ártalmas a gyerekek fejlődésére a ValóVilág sztárja

Cristofel számos bicskanyitogató cselekedettel rukkolt már elő, ami a pszichológus véleménye szerint korántsem tévébe való.

Chistofel mindent megtesz azért, hogy valóban méltó legyen a Skalpvadász címre. A tizennyolc éves fiú ugyanis ebben a kategóriában jutott be a ValóVilág 5-be. Cristofel a sorsfordító valóságshow-t néhol komolyan veszi, a következő pillanatban pedig úgy viselkedik, akár egy rakoncátlan kamasz. A kubai származására büszke fiú nap mint nap elkápráztatja a nézőket valamivel. Igyekszik nagy taktikusnak látszani, miközben folyamatosan nevetséges helyzetekbe keveredik, önként és dalolva. Legutóbb a legnemesebb szervét öntötte gipszbe, de Veronikával kialakuló kapcsolata is sokuknak okozott vidám perceket. Nem is beszélve a titokszobában elhangzott nyilatkozatairól, melyeken még a műsorvezetők is könnyesre röhögték magukat. Ám Cristofelnek voltak homlokegyenest már megnyilvánulásai is, így az is megeshet, hogy a buta szépfiú imázs csupán álarc.

Pszichológus szakértő szerint az összezártság kihozhat olyan viselkedési formákat, vagy tulajdonságokat, melyek a normális életben egyáltalán nem jellemzőek ránk. Cristofel esetében a túlzott önbizalom és magabiztosság valószínűleg a külvilágban is adott jellemvonás. A folyamatos testi érintés és szex utáni vágyakozás pedig életkori sajátosság.
Az, hogy a Facebookon több mint ötezer rajongója van Cristofelnek, a szakember szerint normális, de nem veszélytelen.
„Sok fiatal szeretne az ő helyében lenni, és őt figyelve magát képzeli ez egy-egy szituációban. Ezért is tudja szeretni, rajongani érte. Ez eddig a pontig természetes. Azonban az életidegen helyzetben viselkedést lemásolni, bálványozni már veszélyesebb. Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy játék, mely szélsőséges körülmények között zajlik, és a tétje is nagy. Ezért is sarkallja arra a fiatal fiút, hogy deviánsan viselkedjen. Így az ott látottak semmiféleképpen nem követendő példák.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik