Szórakozás

Látványos idegproblémával küzd a ValóVilág sztárja

A ValóVilág fekete démona magabiztosan vonult be a luxusbörtönbe. Azonban úgy tűnik, a lánynak komoly problémái vannak, melyről egy jellegzetes tünet, a tikkelés is árulkodik.

Még a testileg-lelkileg egészséges embereket is megviseli a villában töltött időszak. A bezártság, a titkolt agressziók felszínre kerülése ugyancsak nehezíti a bentiek életét. Úgy tűnik, az egyik szereplő, VV Dya eddig talán rejtett problémával, egy kellemetlen idegi rendellenességgel küzd. A lány különössé váló viselkedése egyre több embernek tűnik fel. Dya minden beszélgetés alkalmával válla elé dobja haját, és kezeivel eszeveszett tempóban fésülgetni kezdi fekete tincseit. Emellett gyakran grimaszol, kevés olyan pillanat van, amikor arcizmai ne rángnának. Egy általunk megkérdezett szakértő szerint ez egy kényszeres, kontrollálatlan tevékenység, melyet tikkelésnek hívnak.

A tikkelés kialakulásának hátterében általában lelki eredetű problémák, vagy feldolgozatlan traumák állnak, így könnyen elképzelhető, hogy Dya kényszeredett mozdulatai mögött is ilyen eredetű gondok húzódnak meg. A Hír24-nek nyilatkozó szakértő ugyanakkor azt is elmagyarázta, hogy a tikkelés enyhe tüneteivel hosszú távon együtt lehet élni. Feltéve, ha a beteget nem éri további negatív behatás. Beavatkozásra rendszerint akkor kerül sor, amikor a kényszerbeteg már elviselhetetlen módon zavarja környezetét.

Dya egyelőre nem tart itt. Ám minden tapasztalt VV-néző tudja, hogy a fokozódó nyomás alatt még az egészséges emberek is megtörhetnek, kiborulhatnak. Vajon fogja-e mindezt bírni a feket démon?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik