Szórakozás

Stohl-ügy: “vicc a szakvélemény”

Az ügyvéd szerint a nyilvánosságra került harmadik szakvélemény alapján felfüggesztettben is reménykedhet a színész-műsorvezető.

Stohl András másodfokú tárgyalása – amelyen várhatóan már ítélet is születik – öt nap múlva lesz. Az egyik napilap szerdán szenzációként közölte azt az információt, amely szerint sehogy nem lehet igazolni, hogy a színész okozta az idős áldozat, Kaincz Pál maradandó sérülését. Ez pedig kulcsfontosságú lehet az ítélet szempontjából.

A lap birtokába jutott legfrissebb szakértői vélemény szerint ugyanis Kaincz Pálnál a tavaly májusi balesettel okozati összefüggésben maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás nem alakult ki. Stohl ügyvédje, dr. Ruttner György szerint ez jelentősen befolyásolhatja a szeptember 6-i ítéletet, szerinte felfüggesztettben is reménykedhet a színész.

„0-3 évig terjedő az a szabadságvesztés büntetés, amit lehet alkalmazni. Ezen az enyhébb tételkereten belül fog a bíróság mérlegelni, de nyilvánvalóan figyelembe fogja venni azokat az enyhítő körülményeket, amik az elsőfokú ítélet óta felmerültek” – mondta az Aktívnak a sztárügyvéd.

Bár a bíróság által kiszabható büntetési tétel enyhülhet, de kártérítés így is jár az idős férfinak – legalábbis Kaincz Pál ügyvédje, Mester Csaba szerint. Igaz, jóval kevesebb, mint egy maradandó sérülés esetében.

Az ügyvéd szerint egyébként vicc a szakvélemény. Úgy véli, valószínűtlen, hogy Pali bácsi véletlenül épp a baleset után kezdett sántítani. Ezért most már nem egy új szakértőt, hanem szakértői csoportot akarnak, akik végre eldöntik: van-e a baleset miatt maradandó sérülése az idős férfinak vagy nincs – derült ki a Tények adásából.

Stohl András közben pedig jó cselekedetek sorával – köztük drogprevenciós előadásokkal – igyekszik bizonyítani, hogy méltó a felfüggesztettre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik