Szórakozás

Fegyelmit kezdeményeznek Stohl ügyében

A színész-műsorvezető ügyvédje bízik a felfüggesztettben, Pali bácsi jogi képviselője azonban fegyelmit indít a harmadik orvos szakértő ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik napilap szerdán szenzációként közölte azt az információt, amely szerint sehogy nem lehet igazolni, hogy a színész okozta az idős áldozat, Kaincz Pál maradandó sérülését – legalábbis ez áll a legújabb, immár harmadik orvos szakértői véleményben, amely valamilyen úton, módon nyilvánosságra került a napokban.

Az idős férfi ügyvédje, Mester Csaba szerint az új szakértői vélemény egy vicc. Úgy véli, valószínűtlen, hogy Pali bácsi véletlenül épp a baleset után kezdett sántítani. Vitatja, hogy ügyfele sántításához nincs köze a balesetnek és azt csupán a férfi életkora és gerincferdülése okozza. Éppen ezért most már nem egy új szakértőt, hanem szakértői csoportot akarnak, akik végre eldöntik: van-e a baleset miatt maradandó sérülése az idős férfinak vagy nincs – derült ki a Tények adásából.

Stumpf András a Heti Válasz újságírója a Mokka csütörtök reggeli adásában elmondta, a bulvár média kiválóan megélt az elmúlt hónapokban a Stohl-ügyből, először rossznak állította be a színész-műsorvezetőt, ám ahogy húzódott az ügy, átalakult ez a szemlélet, és most már inkább jó emberként tüntetik fel.

„Nagyon meg lennék lepve, de lehet, hogy végül felfüggesztett lesz, és bár nincs okom elítélni Stohl Andrást, de amit tett és nem először, az bizony büntetőjogi kategória. Szerintem az tenne jót az ember igazságérzetének, a törvényekbe vetett hitének, ha nem lehetne olyan dolgokkal kibújni, hogy ‘nem is ezért sántít a bácsi'” – mondta az újságíró.

Dr. Ruttner György szerint azonban Pali bácsi sérülésének és sántításához igenis sok köze van a Stohl-ügyhöz, hiszen amennyiben nem áll fenn maradandó sérülés, jelentősen enyhébb ítéletre számíthat védence szeptember 6-án.

„Remélem, hogy már nem maradandó fogyatékosságot okozó baleset okozása ittasan, hanem súlyos testi sértés okozó ittasan elkövetett közúti baleset okozásával vádolják majd ügyfelemet, ami enyhébb minősítés is, és nyilván sokkal enyhébb ennek a büntetési tétele” – nyilatkozta a sztárügyvéd a Reggeli csütörtöki adásában. Ruttner bízik benne, hogy másodfokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélik a műsorvezetőt.



Mester Csaba közben fegyelmi vizsgálatot kezdeményez a harmadik orvos szakértő ellen, mivel véleménye szerint kizárólag az ő köreiből kerülhetett napvilágra annak idején a vizsgálat helye és ideje, illetve szerdán annak eredménye is.

“Az orvos szakértőnek, illetve kollégáinak titoktartási kötelezettsége van bármely elrendelt vizsgálattal kapcsolatban. Kizárólag az ügyben eljáró hatóságnak szolgáltathat információkat. Véleményem szerint a sajtó csakis tőlük értesülhetett a megszellőztetett eredményekről. Ez az ügyet magát ugyan nem befolyásolja, de a vizsgálat hitelességét megkérdőjelezi, tekintettel arra, hogy feltételezhető a pártosság. Természetesen senkit nem kívánok megvádolni, de arra a kérdésre mindenképpen választ szeretnék kapni, hogy kin keresztül szivárogtak ki az információk. Különös tekintettel arra a tényre, hogy én magam még a mai napig nem kaptam kézhez a kérdéses iratokat” – nyilatkozta az Új Ásznak Kaincz Pál jogi képviselője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik