Szórakozás

Schobert Norbi: a magyarok egy része suttyó

A fitneszmester bekeményített: ezúttal azokat a szülőket próbálja meg felrázni, akik hagyják elhízni gyermeküket, illetve azokat is ostorozza, akik kirekesztik a diabéteszes fiatalokat.

Egyes tapasztalatok azt mutatják, hogy sok ember tudatlan, már ami a cukorbetegséget illeti. Vannak ugyanis olyan szülők, akik szerint ez a betegség fertőző és nem engedik gyereküket együtt játszani a cukros pajtásaikkal.

„Ha azt mondja egy szülő a játszótéren a gyerekének, hogy ne menj a cukorbetegekhez, mert elkapod, akkor ebből is látszik – bocsánat, kimondom – hogy a magyar társadalomnak a nagy része suttyó” – fejtette ki nem túl hízelgő véleményét Norbi az Aktívnak.

A tudatlanság szülte előítéletek ellen Schobert Norbi is fellép: egy cukorbeteg gyerekek számára szervezett táborba látogatott el Gyulára, ahova cukorbetegek által is fogyasztható süteményekkel telepakolt kocsival érkezett meg, majd a közös falatozás után alaposan átmozgatta a fiatalokat.

A táborban jelenleg harminc, 1-es típusú, tehát kiemelten veszélyeztetett cukorbeteg kisgyerek nyaral. A betegség nem csupán nagyfokú életminőség-romlással jár, de a betegek akár egyik percről a másikra életveszélyes állapotba is kerülhetnek. Ezek a gyerekek sokszor zárkózottabbak az átlagnál, de a családias hangulatú tábor jó hatással van rájuk.

Egyes szakértők szerint a helytelen táplálkozási szokásaink miatt a cukorbetegség néhány éven belül az első számú népbetegséggé válhat világszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik