Szórakozás

62 hotdogot gyűrt le 10 perc alatt

Joey Chestnut már ötszörös győztese a híres New York-i hotdogevő megmérettetésnek.

Az amerikai férfi mutatott már fel jobb teljesítményt is, 2009-ben 68 hotdogot puszított el 10 perc alatt a hagyományosan Cony Islanden rendezett versenyen. “Azért jöttem, hogy nyerjek, ez sikerült is” – mondta elégedetten a 27 éves, 98 kilós bajnok. “Jól vagyok” – fűzte hozzá azután, hogy lenyelt egy marok gyógyszert emésztési zavarok ellen.

Chestnut legnagyobb riválisa, Takeru Kobayashi idén nem vett részt a versenyen, mert jogi vitája támadt a szervezőkkel. A japán férfi versenyen kívül 69 hotdogot gyűrt le hétfőn versenyfeltételek mellett.

A hétfői bajnokságon első ízben mérték össze önálló szekcióban éhségüket a nők, végül egy koreai-amerikai versenyző, Sonya Thomas diadalmaskodott: a veresenyevések “Fekete Özvegyeként” ismert nő 40 hotdogot falt fel. A második helyezett csak 29 darabbal bírt el.

A férfi és a női verseny győztese egyaránt 10-10 ezer dollárral gazdagodott.

A férfiak mezőnyében pekingi és hongkongi versenyző is asztalhoz ült, ők “selejtezőn” nyerték el a részvételi jogot.

A hotdogevő bajnokságon összesen 17 férfi és 9 nő próbált szerencsét. A híres bajnokság döntőjét áprilistól zajló helyi versenyek győzteseinek részvételével rendezik. Az első bajnok 1916-ban még csak egy tucat hotdoggal birkózott meg. Legendák szerint az első versenyt négy bevándorló szervezte, hogy így döntsék el, ki a leginkább amerikai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik