Szórakozás

58 évesen 4 gyermeke született a saját fiától

Lamara Keseleva moszkvai lakos 58 évesen négy csecsemő anyja lett: Keseleva elhunyt fia spermája és béranyák segítségével tett szert a kisbabákra.

Lamara fiánál, Mihailnál 2005-ben állapítottak meg rákos megbetegedést, és azt javasolták az orvosok, hogy konzerváltasson spermát, mert a sugárterápia után esetleg nemzőképtelenné válik. Mihail megfogadta a tanácsot, de 26 éves korában elhunyt.

Édesanyja, maga is orvos, ettől kezdve a család támogatásával többször próbálkozott béranyákkal, de egyik mesterséges megtermékenyítés sem járt sikerrel. Legutóbb egyszerre két nőt bérelt fel, s ők egy nap eltéréssel összesen négy babát hoztak világra, három kisfiút és egy kislányt.

A Komszomolszkaja Pravda című lap kérdésére, hogy lesz-e ereje felnevelni az unokákat, Lamara elmondta: a család összetartó, és segítik: csak unokatestvérből 46 van.

A kicsik anyakönyvezését azonban megtagadták az illetékes kerületi anyakönyvi hivatalban, mert úgy ítélte meg, hogy béranyákat csak házaspárok vehetnek igénybe. A nagyanya-anya azonban a bíróságon megfellebbezte a döntést. A lapnak egy szakértő kifejtette: a bejegyzést azért tagadhatták meg, mert az érvényes jogszabályok nem teljesen fedik le a való életben már meglévő lehetőségeket. A helyzet azonban az, hogy Lamarának éppen olyan joga van anyaként szerepelni az anyakönyvi kivonatban, mint a két pótanyának. Így a döntés félreértés, amelyet a bíróság tisztázni fog.

Lamara Keseleva esete a harmadik hasonló Oroszországban, és csak annyiban tér el a többitől, hogy egyszerre négy kisbaba született. Az első esetben 2005-ben egy jekatyerinburgi asszonynak született gyereke-unokája, tavaly pedig egy szentpétervári nő lépett erre az útra: mindkét esetben fiúk jöttek a világra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik