Szórakozás

Győzike-ügy: az RTL Klub mossa kezeit

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vádemelése után, a Gáspár családdal kapcsolatosan felmerült sajtótalálgatásokra a csatorna közleményt adott ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, vádat emelt adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt Gáspár Győző és felesége ellen a Salgótarjáni Városi Ügyészség pénteken. A vádirat szerint Gáspár Győző és felesége, Bea asszony 22,2 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek azzal, hogy kijátszották a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettséget.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói vizsgálták a két televíziós szereplő ügyét, mivel azok nem szerepeltették adóbevallásukban a közismert médiatevékenységet, illetve annak személyes jövedelmét.

RTL Klub az üggyel kapcsolatban péntek délután az alábbi állásfoglalást tette:

„Az RTL Klub a jogszabályoknak mindenben megfelelő szerződést kötött azon ügynökséggel, amely kizárólagosan és korlátlanul jogosult volt a Gáspár család nyilvános televíziós fellépéseit, szerepléseit szervezni és felhatalmazásuk alapján a nevükben és képviseletükben eljárva televíziós szerepléseikkel kapcsolatosan tárgyalni, jognyilatkozatokat tenni, a nevükben jogokat szerezni és kötelezettségeket vállalni, szerződést kötni, és amely garantálta azt is, hogy jogtisztán közvetíti ki az RTL Klubnak a Gáspár családot” – írja közleményében a csatorna.

Az RTL Klub állásfoglalása szerint a Gáspár család a témában szereplő szerződéseit a rendőrség korábban megvizsgálta. A csatorna munkatársait pedig csupán tanúkként hallgatták meg, a nyomozó hatóságok viszont mindent rendben találtak a csatorna részéről, tehát az RTL Klub nem kötött színlelt szerződést – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik