Szórakozás

Megvan a Csillag születik első kiesője

Mr. Joe, a Svédországból hazatérő énekes utolsó lehetőségként tekintett a tehetségkutatóra; de örül, hogy legalábbb megmutathatta magát a magyar közönségnek.

Az RTL Klub tehetségkutatójának harmadik élő show-jában az Appril Project, az Everdance, Gomes, Krizbai Teca, László Attila, Mr. Joe, Szabó Ádám és Timi Chen mérte össze tudását.

Mr. Joe melegítette be a színpadot a többi versenyzőnek első fellépőként. Tom Jones „I’m Alive” című dalát szólaltatta meg rekedtes hangján a zsűri és a közönség előtt. Oroszlán Szonja csak ennyit mondott: „Azt várom, hogy ugyanúgy robbanjál, mint a hangod, mert az fenomenális.” Szirtes Tamásnak viszont teljes volt a produkció, szerinte az énekes végig tudta tartani a dal dinamikáját. Hernádi Judit őszinte akart lenni, ezért megmondta: „Én annyira nem kedvelem, amit csinál. De majdnem meggyőzött.” Mr. Joe 30 pontot kapott.

Az Everdance férfi táncosai matrózruhában ropták a színpadon, majd a lányok is megérkeztek pörgős szoknyáikban. A „Candyman”, a „Tough Lover” és a „Mr. Jungle” című dalokból álló mixre pörgették egymást az Everdance tagjai. Szirtes Tamás szerint a táncosok mai produkciója nem volt olyan meggyőző, mint az eddigiek. Szonja csatlakozott ehhez a véleményhez, Hernádi Juditnak viszont tetszett, amit látott. Az Everdance 27 pontot kapott.

Szabó Ádám a „Stereo Love” és a „Hot” mixével lépett színpadra Edward Mayától és Innától. Az első középdöntőben show-man-nek kikiáltott harmonikás egy széken ülve kezdett zenélni, majd csatlakozott háttértáncosaihoz és ő is táncolt a hangszerével. Hernádi Judit visszaigazolást kapott arra, hogy a harmonikás remek előadó. Szirtes tanár úr szerint Ádám maga is „zenéből van”. Szonja pedig kijelentette: „Még sokáig ne számítsanak rád a barátaid, mert jó sokáig itt leszel.” Szabó Ádám 33 pontot gyűjtött be az ítészektől.

Krizbai Teca zongorájánál ülve a Piramis „Szállj fel magasra” című dalát adta elő. Fáy szerint ez volt a legkevésbé személyes előadása és mire beindult volna a produkció, máris véget ért. Szonja épp ellenkezőleg gondolta, szerinte az a legjobb Tecában, hogy minden szónak jelentése van, amit énekel és teljesen „mögötte van a dalnak”. Szirtes tanár úr és Hernádi Judit egyetértett ezzel a véleménnyel. Krizbai Teca 32 pontot gyűjtött a Piramis-dallal.

Az Appril Project szívből-lélekből táncoló tagjai egy esős délutánt idéztek fel a parkban. Oroszlán Szonja le volt nyűgözve a produkciótól. Fáy szerint a táncban egyszerre volt meg a líra és az agresszió. „Az embernek az az érzése, mintha egy új műfajt teremtenétek” – fűzte hozzá Szirtes tanár úr. 35 ponttal az Appril Project átvette a vezetést Szabó Ádámtól.

László Attila a V-Motorock „Várj, míg felkel majd a nap” című slágerét énekelte el teljes átéléssel a Csillag Születik színpadán. Fáy Miklós szerint a fiú gyengébben teljesített, mint korábban. Hernádi Juci egyetértett, Szirtes tanár úr viszont azt mondta, szerette nézni az arcát, amin Attila mindig érzelmeket közvetít, és hogy vannak érett gondolatai, de a fiúnak nem egyenletes a teljesítménye. László Attila 31 pontot kapott.

Gomes kékre festve, indiai ruhában lépett színpadra és egy tőle megszokott, sokrétű táncot mutatott be távol-keleti hangulatot varázsolva a stúdióba. Szirtes Tamás szerint a produkció keveréke volt egy törzsi varázslónak, egy pantomimesnek és egy bohócnak, szerette a látottakat és Gomes átható tekintetét, erőteljes mozdulatait. „Rajongóid előtt állsz” – mondta Fáy Miklós, aki szerint Gomes személye is nagyon-nagyon érdekes, nemcsak a tánca. A zsűri nem igazán tudta pontosan kifejezni véleményét, de 33 ponttal jutalmazta az előadást.

Timi Chen Oláh Ibolya „Magyarország” című dalát adta elő a zsűrinek és a közönségnek. Szirtes Tamás kínaiul köszönte meg a produkciót Timinek, Hernádi Juci szerint azonban nem volt elég, amit hallott. Fáy a legnagyobb fejlődést Timiben látta a versenyzők közül az előző produkciókhoz képest, Oroszlán Szonja pedig elárulta, hogy az előadás alatt végig izgult miatta és ez nem jó, sokkal többet kell gyakorolnia a fiatal énekesnőnek. Timi Chen 30 pontot kapott a zsűritől.

Az este extra fellépőiként a Csillag Születik korábbi szériáinak emlékezetes szereplői, Kovácsovics Fruzsina és Varga Viktor saját slágereikből adtak elő egy mixet.

A szavazás lezárása után felsorakoztak a színpadon a versenyzők. Pár perc elteltével már csak ketten maradtak: Mr. Joe és Timi Chen; hiába kezdett elsőként a rekedtes hangú énekes, végül az utolsó helyen végzett, így neki kellett búcsúznia a műsortól.

AJÁNLOTT LINK:

MR. JOE BÚCSÚZOTT ELŐSZÖR A CSILLAG SZÜLETIKTŐL (RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik