Szórakozás

RTL Klub: egyenlő esélyt adtunk VV Évának és Giginek

Utolsó lökést akartak adni a nézőknek az aktuális párbajeredmény megmutatásával - állítja a csatorna.

Szerkesztői döntés volt a fantomképek felfedése a legutóbbi Éva-Gigi párbajon, amire egyébként már korábban is volt példa a ValóVilág történetében – magyarázza vasárnapi húzását az RTL Klub közleményében.

Állításuk szerint a szoros állás miatt döntöttek úgy, hogy megfordítják a képeket és még „egy utolsó lökést adnak” a nézőknek, hogy bebiztosítsák kedvencük helyét a Villában. Ez a műsorban is elhangzott – teszik hozzá.

Az RTL Klub azt írja: „ez nem ellenkezik a szabályokkal és a jövőben is előfordulhat hasonló helyzet. Ezzel a döntéssel egyenlő esélyt adtunk mindkét játékosnak és az őket támogató nézőknek” – hangsúlyozzák.

„A végjáték során kiemelten fontosnak tartjuk, hogy valóban azok legyenek a Villában, akiket a nézők többsége támogat” – fogalmaz a csatorna. A játék ezen szakaszában már sokkal kiélezettebbek a párbajok és szorosabb eredmények születnek. Természetes, hogy a kiesett játékos és szavazói nehezen fogadják el a döntést, amelyet egyébként a nézők többsége szavazott meg – teszik hozzá.

Az RTL Klub megjegyzi azt is, hogy a SMS szavazással kapcsolatban több nézői észrevétel érkezett. „Most is mint, minden élő szavazásnál élő telefonos ügyfélszolgálatot biztosítunk a nézőknek, ahová kérdéseikkel fordulhatnak, amit a telefonszámuk megadása után tudunk vizsgálni; természetesen csak az adott szám ismeretében van lehetőség az egyes esetek érdemi vizsgálatára” – áll a közleményben.

Ezek után felsorolja azokat a leggyakoribb problémákat, amelyek az SMS-szavazás során adódhattak. Ilyen volt például, hogy a szavazók nem a megadott telefonszámra küldték el szavazatukat vagy a hanghívásnál nem a megadott számkódot nyomták meg a szavazók.

Ahogy arról korábban beszámoltunk hatalmas vita alakult ki a közösségi oldalakon azután, hogy a ValóVilág szerkesztői úgy döntöttek: a VV4 történetében először arccal együtt megmutatják a párbaj éppen aktuális állását. VV Gigi ekkor egyébként még 10 százalékkal vezetett riválisa előtt, de a műsor végére Éva szavazói megfordították az eredményt, így, ha csak egy hajszállal is, a valóságshow törtetője jutott vissza a Villába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik