Szórakozás

Feljelentették a ValóVilágot a Füstirtók

Az egyesület szerint a villalakók rossz példát mutatnak azzal, hogy a teraszon egyik cigiről gyújtanak a másikra.

A Füstirtók Egyesületének aktivistái már a műsor kezdete óta rossz szemmel nézik, és aggasztónak találják a valóságshow-hősök túlzott nikotinfüggőségét, éppen ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a továbbiakban ne kerüljön képernyőre Éváék füstölése. Mint mondják, az egész műsor egy országos rászoktató kampány, melyben „a magyar népegészségügy elleni legnagyobb támadás folyik estéről estére”.

Félix Péter a Bors című napilapnak elmondta, magánszemélyként, három gyermek édesapjaként maga is eljárást indított a médiahatóságnál, a fogyasztóvédelemnél és az ÁNTSZ-nél, és bár válasz egyelőre nem érkezett, szerinte elkerülhetetlen a bírságolás az RTL Klub számára. Az egészségvédő azt ígéri, a kiszabott összeg elrettentő lesz.

Az egyesület nevéhez egyébként eddig 151 per köthető, és eddig 1,2 milliárd forint bírságot fizettettek be az állami kasszába.

Az RTL klub ezzel szemben úgy érzi, igenis tesz a dohányzás ellen. Nem értik a Füstirtók reakcióját, ugyanis állításuk szerint folyamatosan egyeztetnek számos egészségügyi szakmai szervezettel, ráadásul két hónapja startolt a dohányzásellenes kezdeményezésük, amelynek során Jerzy és Béci leszokott. A közeljövőben a csatorna egy újabb kampányt indít, aminek a fent említett két villalakó lesz a reklámarca – árulta el a lapnak Dobsi Adrienn, a ValóVilág sajtósa.

AJÁNLOTT LINK:

Milliókat követelnek a Füstirtók az RTL-től (Bors)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik