Szórakozás

Elkészült Wolf Kati klipjének eurovíziós változata

A "Szerelem, miért múlsz?" című dal angol-magyar változata képviseli hazánkat az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban.

A dal angolul a What About My Dreams címet kapta, és a háromperces változatot angolul és magyarul adja majd elő az X-Faktor énekesnője májusban.

A számhoz készült eurovíziós videoklip 2011. március 11-én 21 órakor az MTV hivatalos weboldalán debütált. A klipben számos budapesti nevezetesség, köztük a Parlament, a Lánchíd és a Szabadság híd, valamint az Operaház is feltűnik. A klip rendezője Galler András “Indián”, míg a gyártásvezetője Bognár Tibor volt.

A Magyar Televízió belső válogatáson választotta ki a számot, amelynek zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta, a magyar szöveget Geszti Péter, az angolt Johnny K. Palmer jegyzi.

A közelmúltban az X-Faktor tehetségkutató verseny döntőjébe került Wolf Kati a dalt a verseny május 10-iki első elődöntőjében adja elő. A döntőt május 14-én tartják Düsseldorfban.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar zenész először 1994-ben vett részt: Bayer Friderika Dublinban negyedik lett. 1999 és 2004 között nem volt magyar induló, Magyarország 2005-ben a NOX nevezésével “tért vissza” a versenybe. 2006-ban ismét magyar résztvevő nélkül zajlott a megmérettetés, 2007-ben Rúzsa Magdi a 9. helyen végzett. 2008-ban – vitatott körülmények között – nemzeti döntő keretében Csézy kapott lehetőséget a részvételre. Legutóbb 2009-ben – miután két énekes is visszamondta különböző okok miatt a jelöltséget – Ádok Zoltán képviselte Magyarországot Tánclépés című dalával, ám nem jutott a döntőbe.

AJÁNLOTT LINK:

Online premier! Nézze meg Wolf Kati klipjének eurovíziós változatát (Hirado.hu)
Wolf Kati hivatalos weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik