Szórakozás

Vilmos és Kate elsőként Kanadába utaznak a lagzi után

A herceg és leendő arája úgy tervezik, első hivatalos külföldi útjuk egy 9 napos kanadai körutazás lesz.

A tegnapi hivatalos bejelentés szerint a hercegi pár június 30-án repül majd el Kanadába, és az ott eltöltendő 9 napban igyekeznek majd minél több helyet meglátogatni. Annak ellenére, hogy a közvélemény-kutatások szerint a kanadaiak többsége eléggé ambivalens módon áll a monarchiához, Vilmost és Kate-et várhatóan rajongók hada kíséri majd, bármerre is menjenek.

A kanadai miniszterelnök, Stephen Harper örömmel fogadta a hírt, majd kijelentette, a hercegi pár terveinél semmi sem szimbolizálhatná jobban a két ország szoros barátságát. Harper egyébként még az eljegyzés bejelentése után, novemberben hívta meg a fiatalokat az országba – William pedig leendő neje nevében is elfogadta a meghívást. „A herceg mindig is szerette Kanadát, és már nagyon várja, hogy feleségének is megmutathassa az országot, ami annyira közel áll a szívéhez” – állt az esemény apropójából kiadott közleményben.

Vilmos herceg eddig kétszer járt a brit korona alá tartozó országban: először még édesanyjával 1991-ben, majd 15 éves korában, 1998 nyarán. Az utóbbi években, éppen a monarchia egyre romló megítélése okán, Károly herceg rendszeresen látogatott el az országba – a sajtó képviselői azonban úgy tűnik, egyetértenek abban, hogy a hercegi pár közelgő látogatása várhatóan többet segít majd a Windsorokról kialakult képen, mint bármi, amit Károly eddig tett.

AJÁNLOTT LINKEK:

Házasokként Kanadába utazik majd elsőnek Vilmos és Kate – angolul (Daily Mail Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik