Szórakozás

Barátja kiáll Bakács Tibor mellett

Para-Kovács Imre szerint nincsenek könnyű helyzetben a mai értelmiségi, liberális újságírók, hiszen szinte az összes műhelyük megszűnt.

Az újságíró és Bakács Tibor 20 éve ismerik egymást, együtt dolgoznak a Komédium Színházban, és a Klubrádió keddi műsorában. A NapiÁsz Online-nak adott interjújában elmondta, gyakran előfordul, hogy kollégái még a napi betevőről sem tudnak gondoskodni, hiszen alkalmi munkákból élnek, így többen – Bakácshoz hasonlóan – súlyos anyagi gondokkal küzdenek.

Para-Kovács Imre szerint a mai liberális újságírók akkor kerültek nehéz helyzetbe, mikor megszűntek a műhelyeik, ahol korábban publikáltak. Az újságíró úgy látja, Bakács részben a Megasztárnak köszönheti mellőzöttségét, hiszen a tehetségkutatóban való szereplésével kiváltotta az úgynevezett celebigazolványt. Az Élet és Irodalom című lap akkor mondott fel neki, mikor a TV2 képernyőjére került mint zsűritag, ráadásul később sem talált magának jól jövedelmező munkát.

Az újságíró cáfolta a Klubrádió azon kijelentését, miszerint szűkösen, de meg lehet élni az ott keresett fizetésből. Tudomása szerint Bakács jövedelme 150 ezer forint alatt van, amiből még fizeti a válást és az adótartozást is.

Para-Kovács szerint a gondjaikat az oldaná meg, ha például létrejönne egy olyan televízió, ahol szívesen látják a hozzájuk hasonló újságírókat, de erre jelenleg semmi esélyt nem lát.

AJÁNLOTT LINKEK:

Para-Kovács Imre: Alkalmi összegekből tartjuk fent magunkat (Napi Ász)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik