Belföld

Március 15-én nem Bakács lesz a hangadó

A következő sajtószabadság-tüntetésen már egyébként sem ő lett volna a műsorvezető.

A médiatörvény ellen szervezett demonstrációk főszervezője sajnálja, hogy Bakács Tibort, a rendezvények moderátorát szalámilopáson érték. Szerinte ez támadási lehetőséget ad azoknak, akik nem értenek egyet céljukkal. Mint mondta: a március 15-ére tervezett sajtószabadság-tüntetésen már egyébként sem Bakács lett volna a műsorvezető, mert szeretnék váltogatni a színpadra állókat.

Fölkel Róbert közölte: a tüntetések szervezőinek ennél fontosabb kérdésekkel kell foglalkozniuk, de a történteket nagyon szerencsétlen botlásnak tartja, mert az esetre “ráugorhatnak” mindazok, akik fogást keresnek a civil megmozduláson. Mint mondta, ezt jelzik a Facebookon érkező otromba támadások is. A közösségi oldalon a szólásszabadság-tüntetéseket szervező csoportnak már több mint 81 ezer tagja van. A médiatörvény ellen szervezett két januári demonstráción egyaránt több ezren vettek részt.

Bakács Tibort, a médiatörvény elleni tüntetések egyik szószólóját péntek este kapták lopáson az egyik budakeszi áruházban. Az újságíró az esetről beszámoló Blikknek elismerte, hogy egy rúd téliszalámival fizetés nélkül sétált ki az üzletből. Azt mondta: éhes volt, és nem volt pénze ennivalóra.
A Klubrádió tegnap úgy döntött, hogy Bakács Tibor műsorát legalább egy hónapig szünetelteti. Véleményük szerint Bakács tettével megsértette hallgatóit és a Klubrádiót is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik