Szórakozás

Kukkolás a háttérből: a ValóVilág kulisszatitkai

A valóságshow már másfél hónapja dübörög töretlenül az RTL Klub képernyőjén. A siker titka pedig, a különleges figurákon túl, az a gépezet, ami a háttérben zakatol.

A ValóVilág nem más, mint egy bonyolult nagyüzem. Ebből a nézők csak a néhány játékost és a műsorvezetőket láthatják, miközben velük együtt operatőrök, szerkesztők, rendezők, problémamegoldók és asszisztensek tucatjai is beköltöztek, azzal a különbséggel, hogy ők néha hazamennek zuhanyozni.

A Fókusz Plusz ellátogatott a precíziós gépezet gyomrába, és kivételesen olyan szemszögből is megmutatták a Villát, ahogy eddig még sohasem.

A szerkesztőségben minden reggel értekezlettel indul: az éjjeles beszámol arról, milyen fontos események történtek az este során, a nappalos az aznapi programokat vázolja fel. Egyeztetnek az internetes honlap munkatársaival, összehangolják és egymásra építik a műsorokat.

A ValóVilág két épületből áll, van a kupola, ahol a villalakók élnek, és a mellette álló épületben, az úgynevezett kiszolgáló épületben pedig a munkatársak dolgoznak, körülbelül százan, akik a nap 24 órájában követik a valóságshow-hősök életét.

A villavezérlőben két rendező ül egymás mellett, akik így megosztva, több szálon nyomon tudják követni az eseményeket. A szobában megtalálható egy szerkesztő is, aki folyamatosan jegyzetel, és akinek a javaslatára a nap végén a főszerkesztő eldönti, hogy mi kerüljön be az esti összefoglalóba. Az itt rögzített fontosabb történéseket kigyűjtik, és a vágószobákba vonulnak, hogy rövid kis összeállításokat gyúrjanak belőlük.

A gépezet fontos tagja a Villamanó, aki feketében lopakodva suhan be a luxusbörtönbe egy sötét folyosón át. Csak rejtőzködő ruházatban lehet belépnie a riportszobába, máskülönben meglátják őt a villalakók. A Villanővér feladata interjúkat készíteni a játékosokkal, akik egy csengetés után szintén a riportszobában mondhatják el problémájukat, gondjukat. Ezek a részletek kerülnek majd be az adásba is.

A műsor legpikánsabb, legérdekesebb, legdrámaibb pillanatait naponta több mint 100-an szedik egy csokorba. Nincs megállás, hiszen éjjel nappal a lakók nyomában vannak, mindig, minden körülmények között.

AJÁNLOTT LINKEK:

Bepillantás a Való Villa falai mögé (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik