Szórakozás

Esküvővel a válság ellen

Veronában a boldogító igent Rómeó és Júlia teraszán mondhatjuk ki, Genovában a stadionban - lepkereptetéssel.

Új esküvői divat érkezett az Egyesült Államokból a házasodni is a lehető legdekoratívabban szerető Itáliába: a templomból vagy az anyakönyvvezetői hivatalból kilépő pár feje fölött élő lepkéket reptetnek. Az esküvői lepkereptetés ára a pillangók számától és nagyságától függ. Az alapszolgáltatás 500 euróba (140 ezer forint) kerül, de az angol nevén butterfly wedding szervezői akár 7000 eurót (2 millió forint) is elkérhetnek. A megfelelő színhatásért több száz lepkére van szükség. Még mielőtt bárki hóbortért kiáltana, tudni kell, hogy a lepkés esküvőt az olasz agrárszövetség is lelkesen üdvözölte az ágazat leleményességének és alkalmazkodóképességének bizonyítékaként. A szövetség szerint az olasz agrárszektor ráérzett arra, hogy a gazdasági válságban ez is megoldás lehet: máris nőtt az olaszországi lepketenyészetek száma.

Az esküvőt mások is jól jövedelmező bevételi forrásnak tartják, például Veronában, ahol Rómeó és Júlia híres teraszán mondhatjuk ki az örökre szóló igent. Az önkormányzat Sposami a Verona (Vegyél el/Gyere hozzám Veronában) című, többnyelvű honlapja nem mindig működik, az azonban kiderül, hogy a Capuletek palotájának legszebb termében a vasárnap délelőtt tartott esküvő a veronaiaknak 600 euróba kerül, máshonnan érkező olaszoknak 700 euróba, külföldieknek 800 euróba.

Azoknak, akik az Európa Unión kívülről mennek Veronába esküdni, még drágább, ezer eurót kell fizetniük. Esküvőkkel tölti meg az üres városkasszát Genova polgármestere is, aki szeptembertől a Marassi labdarúgó-stadionban házasítja össze azokat, akik a Genoa vagy a Sampdoria szurkolói előtt kívánnak hűséget fogadni egymásnak. Ennek a szertartásnak is meglesz a maga hangulata, hiszen a drukkerek bekiabálásai kísérik. A liguriai városból érkező hírek szerint a házasulandó párok máris sorban állnak, pedig a stadionbeli esküvő ára még nem is ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik