Szórakozás

Alsóörs – drogos volt a gyilkos?

A rendőrség egyelőre sötétben tapogatózik.

A Blikk információi szerint a lefoglalt sötétlila Skoda Octavia átvizsgálásakor a rendőrök injekciós fecskendőket, ampullákat találtak. Azt, hogy milyen szerekről van szó, és hogy volt-e a gyilkos szervezetében bármilyen drog, toxikológiai vizsgálat állapítja meg.

Zacher Gábor főorvos a lapnak azt mondta, nem valószínű, hogy tudatmódosító anyag került az elkövető szervezetébe a gyilkosság előtt, a rendőrség által megállapított távolságból bajosan adott volna le célzott lövéseket. A toxikológus azt már inkább elképzelhetőnek tartja, hogy az öngyilkosság előtt kábította el magát.

A rendőrség azt sem zárja ki, hogy az autóban az esetleges tűzharc miatt voltak gyógyszerek és segédeszközök. Ez is logikus lehet, hiszen a fegyverarzenál és a férfi kommandósöltözete mind arra utal, hogy komoly ellenállásra, nem orvlövészetre készült Sz. Bálint.

Egy eddig rejtőzködő szemtanú a Vasárnapi Blikknek azt állította, hogy látta az alsóörsi kettős gyilkosság elkövetőjét, aki a hivatalos közlésekkel ellentétben nem egy Skoda Octaviával, hanem egy terepjáróval hajtott el a tetthelyről.

Egy helyi vadász, állítólag fültanúja volt az állítólagos öngyilkosságnak, azt mesélte, hogy két lövést hallott. A Népszabadság által megkérdezett fegyverszakértők nem zárták ki, hogy – ha a gépkarabély sorozatlövésre volt állítva – több lövedék is elhagyhatta a fegyver csövét,.

A Népszabadság értesülése szerint a Központi Nyomozó Főügyészség, a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársaiból, az Alkotmányvédelmi Hivatal részvételével különleges egység alakult az ügy hátterének tisztázására.

Névtelenséget kérő rendőrségi források a hétvégén a lapnak elismerték: egyelőre sötétben tapogatóznak, ennek ellenére az ügy nem reménytelen. A feltételezett gyilkos, Sz. Bálint egy bázeli lövészklub tagja, a svájci hadsereg tartalékos katonája volt.

Mind Gamauf János családja, mint feltételezett gyilkosának, Sz. Bálintnak az Alsóörsön élő nagymamája határozottan cáfolta, hogy a két férfi intim kapcsolatban állt volna egymással. Szerintük nem is ismerték egymást.

A Belügyminisztérium Gamauf János esetleges hősi halottá nyilvánításával kapcsolatban a hétvégén azt közölte: arról az eset minden körülményének tisztázása után döntenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik