Belföld

Kollégái szerint lelőtt társuk hősi halott

A szakszervezet diszkriminációnak tartja a rendőri vezetés halogatását.

Mint korábban megírtuk, az ORFK egyelőre nem tudott válaszolni arra a kérdésre, miért nem hősi halott a lelőtt rendőr, ahogy arra is keresik a választ, foglalkozhatnak-e nemi identitással. Mindez nem elégíti ki magukat a rendőröket sem, akik szerint kollégájuk elismerten jó rendőr volt.

Erről a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) főtitkára beszélt a Napló érdeklődésre. Az ORFK magatartását sok rendőr kifogásolta erőteljesen – mondta Bárdos Judit. A BRDSZ főtitkára szerint rengetegen jelezték neki, sérelmezik azt, hogy az ORFK nem lépett, nem adott semmilyen tájékoztatást az ügyben: halogat.

“Ha az otthonában éri a halál a rendőrt, akkor érthető lenne, de a kollégánk szolgálatot teljesített, jár neki az ilyenkor szokásos méltó elismerés” – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy bármi legyen is a gyilkosság kiváltó oka, annak nem szabad befolyásolnia az ügyet.

Megemlítette azt is: jelezte az ORFK-vezetésnek azt is, hogy sokan azt gondolják, ez nem vet jó fényt a rendőrségre – ez a fajta diszkrimináció -, és a hétfői belügyi érdekegyeztető tanácson is felveti ezt a kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik