Szórakozás

Népi hős lett a “mezítlábas bandita”

A legalább 80 bűncselekményt elkövető 19 éves amerikai fiatalembernek több mint 90 ezer rajongója van a Facebook közösségi portálon.

A Seattle várostól északra fekvő Camaro-szigetről származó tinisztár 12 évesen kezdte bűnözői pályafutását, de hírnevét tavaly év végén alapozta meg, amikor egy kis magán repülőgép lezuhant Seattle közelében. A gépet a szomszédos Idaho szövetségi államból lopták el, egy olyan térségből, ahol a rendőrségnek már régóta fejfájást okozott egy betöréssorozat. Az egyik betörés helyszínén egy mezítlábas ember lábnyomaira lettek figyelmesek. A lábnyomok egy hangárhoz vezettek, ahonnan a Seattle mellett lezuhant kisgépet elvitték. A “mezítlábas bandita” legendája megszületett.

Az ügyészség szerint 2008 áprilisa óta legalább 80 bűncselekményt követett el, egyebek mellett öt repülőgépet, számtalan autót és motorcsónakot kötött el, mindezt rengeteg ház- és üzletbetöréssel, orgazdasággal és személyes adatokkal való visszaéléssel tetézte. A legsúlyosabb vádpont az idahói repülőgép ellopása, mivel ez több államot érintett, ezért szövetségi szintű bűncselekménynek számít és akár tíz év börtönt is kaphat érte.

“Szakmai” kalandozásai során Washington és Idaho mellett bejárta Oregon, Illinois, Indiana, Wyoming, Dél-Dakota, Nebraska és Iowa államokat, megfordult Kanadában és csaknem a Karib-tengerig jutott: üldözői elől a Bahamákra szökött, természetesen egy lopott repülőgéppel. Ott kattant a kezén a bilincs július 11-én, amikor megpróbált motorcsónakkal továbbállni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik