Szórakozás

ByeAlex beintett

A közönség által frissen megválasztott eurovíziós győztes köszöni a lehetőséget, de nem kíván nyilatkozni – csak így kedvesem kedvesen.

Telefonon szerettünk volna interjút kérni hétfőn az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének győztesétől, ByeAlextől, de sajtósa, Pap László, a CLS Music munkatársa lapunk megkeresésére az alábbiakat közölte:

„Köszönjük a lehetőséget, de nem élünk vele. Azokkal a médiumokkal tartjuk a kapcsolatot, akik A Dal előtt és már az elődöntőben is foglalkoztak velünk” – indokolta szerkesztőségünknek küldött válaszlevelében a hallgatás okát „Paplaci”  aláírással a CLS Music sajtósa.

A hipszter külsejű, „Kedvesem” című balladájával a mezőnyből alaposan kilógó 28 éves énekes A Dal című válogatóműsorral robbant be a köztudatba. Az elődöntőből és a középdöntőből is az sms-szavazatok juttatták tovább a szemüveg-szakállas előadót. A szombati – 1 millió 350 ezres nézettségű – fináléban is a tévénézők több mint 240 ezer voksának köszönhetően nyerte el a jogot arra, hogy májusban – a zsűri által támogatott Kállay-Saunders András helyett – ő képviselje hazánkat Malmőben, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ám hiába a rengeteg támogatás, a „nép egyszerű gyermeke”, a „legkisebb királyfi, aki végül valóra váltotta a mesét”, két nappal elnyert jutalma után máris „nemnyilatkozom sztár” lett, aki csak úgy, akárkiknek nem ad interjút.

Update: A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemrég sajtóközleményében tudatta, hogy hétfő délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak, ahol mindazok, akik „tudni akarják, hogy kicsoda valójában az Eurovíziós Dalválasztó show győztese”, feltehetik kérdéseiket.

Színes a mezőny

Nem a celebek céltáblájává vált, filozófia szakon végzett, bogaras bölcsész az egyetlen megosztó szereplője az idei nemzetközi mezőnynek. ByeAlex egyik ellenfele az Örményország színeiben induló Gor Sujyan lesz, a „Lonely Planet” című számmal. A nyertes dal zenéjét a Black Sabbath gitárosa, Tony Iommi szerezte, a szöveget pedig Vardan Zadoyan írta.

Byealex „Kedvesem”-jével versenyez majd Malmőben május közepén az észt háziverseny első helyezettje, Birgit Õigemeel „Et uus saaks alguse” című dalával, aki többek között őket győzte le a válogatón.

Szerbia egy háromtagú lányegyüttest küld Malmőbe: a Moje 3 formáció a „Ljubav je svuda” című dallal mutatkozik be a világ előtt.

Macedónia pedig Esma & Lozano „Imperija” című duettjével robbantana a világot jelentő deszkákon májusban.

Grúzia jelöltje szintén egy duó: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani „Waterfall” című dalát az Eurovízió svéd slágergyárosa, a tavalyi győztes dalt (Euphoria) is szerző Thomas G:son írta.

Horvátország egy egész énekkart küld Malmőbe, a versenyt pedig olyannyira nem vették félvállról, hogy a hanganyagot egy neves bolognai stúdióban vették fel.

Oroszország plágiumgyanús dalt választott a 2013-as Eurovízióra: Dina Garipova „What If” című dalának vélt vagy valós eredetijét ide kattintva meghallgathatja!

Görögországban a közönség és a zsűri a Koza Mostra feat. Agathonas formáció „Alcohol is Free” című dalát választotta.

ByeAlex többi riválisát meghallgathatja ide kattintva!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik