Szórakozás

A Dal: ByeAlex megy Malmőbe!

A nézők döntöttek, a beérkezett több mint 244 ezer szavazat alapján Byealex képviseli Magyarországot 2013-ban az Eurovíziós Dalfesztiválon.

244 nóta nevezett idén az Eurovíziós Dalfesztivál hazai selejtezőjére. A középdöntők után a végső megmérettetésen nyolc nagyszerű produkció versengett egymás ellen, így Vastag Tamás, Keresztes Ildikó, Kállay-Saunders András, Radics Gigi, Rácz Gergő, Cserpes Laura, ByeAlex, és a Pál Dénes, Agárdi Szilvi duó állhatott színpadra március 2-án, a Magyar Televízió stúdiójában. A zsűri értékelése alapján végül négyen – Radics Gigi, Kállay-Saunders András, ByeAlex, Vastag Tamás – izgulhattak a finisben és reménykedhettek abban, hogy a nézők mellettük döntenek.

A beérkező több mint 244 ezer voks aztán ByeAlexnek kedvezett, így májusban ő utazik Svédországba, hogy Malmőben is elénekelje “Kedvesem” című nótáját, ami sokak szerint nemhogy a legerősebb, sokkal inkább a leggyengébb produkció volt a mezőnyben, legalábbis ha az előadó énektudását vesszük figyelembe. Ezt a véleményt a zsűri is osztotta. „Te vagy az, aki mindig mosolyt csalsz az arcomra. Hiszen nekem, mint énekesnőnek a hangi adottságokat kellene figyelembe vennem, nálad viszont egészen más dominál. Az biztos, hogy összehoztad az embereket, és tudom, hogy óriási a rajongótáborod, már az ovisok is rólad beszélnek” – mondta Rúzsa Magdi. „Ha más nem, hát én kimondom, te vagy az, akinél csak jobb énekesek fordultak meg itt a színpadon” – ezt már Csiszár Jenő tette hozzá, de persze Rakonczai Viktor is értékelt, szerint ugyanis ez a dal az országhatáron belül megállja a helyét, máshol azonban már kevésbé. Nos, és mégis! Magyarország döntött!

Aki lemaradt volna, íme a nyertes dal:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik