Szórakozás

Mit keres az Eurovízión ByeAlex?

A zsűri szerint a leggyengébb volt, a közönség mégis őt szavazta meg.

A Dal tegnap esti döntőjében eldőlt, hogy ByeAlex, azaz Márta Alex képviseli hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A fiatal fiú a döntőben Kállay-Saunders Andrást, Radics Gigit, és Vastag Tamást megelőzve diadalmaskodott. A négyesből a zsűri neki adta a legkevesebb pontszámot, a nézők azonban mégis bizalmat szavaztak neki, így már biztos, hogy ő utazik 2013. május 18-án Malmőbe.

A végeredmény rendkívül megosztotta az embereket, tegnap este óta folyamatosan ByeAlex a téma a közösségi oldalakon. A fő kérdés: “Mit keres az Eurovízión ByeAlex?”

“Egyáltalán, hogy állhatott egy színpadon Radics Gigivel ás Kállay Saunders Andrással ByeAlex??? Ezt elk**ták, nem kicsit, nagyon!” – osztotta meg a világgal gondolatait Hajdú Péter, majd sorra jöttek a hírességek véleményei a Facebookon.

“Nem tudom ki mit gondol erről az Eurovízióról, de én most sokkot kaptam… :( Nagyot cslódtam sajnos!!!” – posztolta Oláh Gergő, az X-Faktor győztese.

“Én sajnálom ezt a fiút! ByeAlex egy laza, jófej, rohadtul flegma srác, aki rohadtul nem a médiába való! Nem a szórakoztatóiparba! Ez a fiú akkor jönne ki legjobban abból a kellemetlen helyzetből, hogy Ő képviselje Magyarországot, ha visszautasítaná az eredményt! Óriási respect lenne, és egy ország kedvelné meg… Kisírt szemmel bújok ágyba… rossz, amikor lelkesedünk valamiért, ami összehozza az embereket… aztán egy nagy büdös pofonnal összetörik az álmainkat” – kesergett a JóbanRosszban színésznője, Szabó Zsófi.

“Sajnálom ami a Dalban történt. Radics Gigiben és Gáspár Laciban is benne volt végre a sansz… Amúgy ari a győztes dal is, de odakint nem cool és énektudás nincs benne…” – írta Schobert Norbi.

“Arról van itt kérem szó, hogy a zenének, mint művészetnek, vagy szakmának, (amit tényleg csak az arra hivatottak művelhetnek), 2013-ra nulla a becsülete! El tudjátok képzelni, hogy egy sebész-versenyen győztesnek hirdessen ki bárki egy indulót, akinek dizájnos a kése és szép a sapkája, bár egy kicsit remeg a keze?!” – tette közzé Kovács Áron.

“ByeAlex? Lemaradtam valamiről?:D Ja, hogy ő megy ki az Euroviziora… :D: Na akkor jövőre sem jelentkezek :D Hajrá Márta, sok sikert! Mutatsd meg milyen menők a MAGYAROK” – írta ki a Tóth Gabi.

(Fotó: Nagy Zoltán/MTVA)

“A sok ízléstelen ember szégyellje magát! Idén először lett volna esélyünk valamit elérni az Eurovíziós Dalfesztiválon! Két világklasszis tehetség is volt a döntőben! A zsűriben is csalódtam, hogy erre lehetőséget adott,d e a szavazok egyenesen menjenek a fenébe Gigi, András ti voltatok a legjobbak, de ennél a közönségnél jobbat érdemeltek!” – forrongott Hajdú-Sarka Kata.

“Jó magyar szokás szerint, látom már a győzelme pillanatában guillotine alá fektetik ByeAlexet egyesek. Nem is akarok a dallal foglalkozni, mert az utóbbi évek Eurovíziós fesztiváljaiban már nincs trend, a punktól, a nagyívű dalokig, a rocktól a lírai popig minden van, mint egy esztrádműsorban, tehát kiszámíthatatlan, mire gerjednek. Viszont könyörgöm, egy ilyen jelentőségű döntést ne a közönség hozzon meg! Ott van egy öttagú zsűri, vállalják a döntés felelősségét ők, nehogy már az döntsön, hogy éppen kinek marad otthon több rajongója, hogy nyomkodj a telefonját!” – tette közzé a legnagyobb közösségi oldalon Csonka András.

“Van az Euroviziós fesztivál magyar döntőjében egy világszínvonalú női hang, van egy amerikai szinten megálló produkció, van egy európa szintű férfihang, és van egy kedves önparódia, hamiskás refrénnel, de ennek az önparódiának akkora a közönsége, hogy rákényszeríti az akaratát az egész országra, és az általuk körberajongott (amúgy egyáltalán nem ellenszenves) anyanyelvbe szorított ellenprodukció megy közpénzen, közakaratból közsajnálkozást kelteni Malmőbe. Nem azért szavaztak, mert magyar győztest kerestek az országnak, hanem azért, hogy bebizonyítsák, hogy akármilyen és bármilyen is, de az általuk szeretett ember utazzon. Adja Isten, hogy átmenjen a fanyar önirónia, és legalább szimpátiaszavazatokat kapjunk!” – osztotta meg a véleményét Boros Lajos.

“Sikerül lejáratni majd Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon a nyertesnek nevezett énekkel, ha annak nevezhető. Iszonyat! Így én is mehetem volna!” – dühöngött Gáspár Győző.

“Hűha, mi megy a facebookon ByeAlex Dal-os győzelméről…! Nos, én többekre is szavaztam a ma esti 4 jelölt közül. Többet is. ByeAlex-re is. Nem azért, mert annyira jó dal. Nem azért, mert Alex annyira jó énekes. (Nem az.) De valami miatt úgy gondolom, nincs kevesebb esélye neki, mint Giginek, Kállay Saunders Andrásnak, Vastag Tominak, vagy akár a lehengerlően éneklő Keresztes Ildinek. Ha valami, akkor az Eurovíziós Dalfesztivál aztán tényleg nem csak a HANGról szól.. Mint ahogyan az X-Faktor, vagy egyik másik tehetségkutató sem kizárólag ezen szempont alapján szelektál a jelöltek között. Miért ne adhatnánk ennek a fiúnak is egy esélyt? Ő megmutathatja, hogy ez egy egészen jófej ország! Humorral és lazasággal! Szurkolni fogok Alexnek. Hajrá” – védte meg a győztest Kocsis Tibor.

“Végig Giginek drukkoltam, sajnálom, hogy nem ő képvisel minket, de úgy illik, hogy most gratuláljunk a győztesnek -akinek nem mellesleg a közönség szavazott bizalamat-Innentől kezdve pedig támogatni kell Byalexet azoknak is, akik eddig nem rá voksoltak, hiszen ez a fiú lesz az, aki Magyarországot képviselni fogja… és azt kell éreznie amikor Malmöben kiáll a színpadra, hogy drukkolnak neki itthonról, nem pedig kígyót-békát kiabálnak rá és igazából a bukását kívánják…mert úgy nem lehet jól teljesíteni” – posztolta Tatár Csilla.

“Cseh Tamást is szerintem azért szerettük, mert őszinte szövegeket énekelt egyszerűen, gitárral a kezében, aztcsumi. Nagyon vicces olyan énekesek cikizését olvasni byealexről, akik fiókból előhúzott dalokon kívül még mást sose énekeltek. Hajrá, jővő évre rendeljetek olyan számot amivel tuti a siker! :) Alex te meg nagy voltál!” – véde meg versenytársát Puskás Peti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik