Pályán kívül

Forma-3: hazaengedték a 17 éves lányt, aki túlélte a túlélhetetlent

November 18-án, a makaói GP Forma-3-as futamán óriási baleset történt: Sophia Flörsch autója 250 kilométer/órás sebességnél kirepült a pályáról. A 17 éves pilóta elveszítette uralmát az autója felett még a Lisboa-kanyart megelőzően, a kocsit pedig a levegőbe dobta az egyik rivális versenygépe, mindenki felett átrepülve kiegyesítette a kanyart és átszakítva mindent becsapódott lassító zónába. A balesetben további négy ember sérült meg.

A fiatal versenyzőnő csigolyatörést szenvedett, de instagram oldalán keresztül hamar megnyugtatta rajongóit, 11 órán át tartott a műtéte és orvosai szerint nem áll fent bénulás veszélye.

Nos, a 17 éves Sophia Flörsch nyolc nappal a balesete után, hétfőn elhagyhatta a kórházat.

Ma hazarepülök, és nagyon örülök, hogy viszontláthatom a családomat és a barátaimat. November 18-án, Makaóban másodszor születtem meg. Egy új fejezet kezdődik az életemben, és már 2019-re fókuszálok

– írta Facebook-oldalán Flörsch.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított. A szerencsétlenség okai egyelőre még tisztázatlanok, de Jean Todt, az FIA elnöke azt mondta, a vizsgálat lezárása után “levonják a következtetéseket, és meghozzák a szükséges döntéseket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik