Sport

11 órán át műtötték a Makaói Nagydíjon megsérült versenyzőlányt

Egy-két hétig még biztosan a kórházban marad megfigyelésre a 17 éves Sophia Flörsch, aki a vasárnapi Forma-3-as Makaói Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett. A fiatal pilóta hetes nyakcsigolyája eltört, ezért hétfőn meg kellett operálni, a makaói kórház orvosai pedig kedden azt közölték, hogy a versenyző a következő 7-14 napban még nem hagyhatja el az intézményt.

Flörsch az Instagramon üzent a szurkolóknak, ebben amellett, hogy mindenkinek köszönetet mondott azt is leírta, hogy 11 órán át tartott a műtéte. Orvosai szerint nem áll fent bénulás veszélye.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I survived the operation which took 11 hours well. Hope from now on it only gets better. I have to stay a few more days in Macau until i am transportable. I want to thank all of my fans for every single get-well wishes, which I now start reading. This really motivates me and gives me courage. My thoughts are also with everyone who was involved in the accident. I hope everybody is healthy. At the accident were really nice people, which I still have in my mind. Thank you for all the encouraging, calming words in these tough minutes in my car. A real big thanks to the medical staff here in Macau for the friendly and professional treatment. A huge thank you to the local FIA rescue-team, @mercedesamgf1 , @hwaag_official, the @fia.official and their medical team in the background and the Macau GP organisation, who support me in the best way. Also a special thank to Dr. Riccardo Ceccarelli and last but not least my Team @vanamersfoortracing, @facuregaliaoficial and @fhabsburg62 , who all suffer with me – you are phenomenal. 🤜🏻I’m going to come back!🤛🏻btw… @dallaragroup has build a very stabil chassis. #poweredbypassion #racegirl #onefamily /ad

Sophia 👑 (@sophiafloersch) által megosztott bejegyzés, Nov 20., 2018, időpont: 3:21 (PST időzóna szerint)

A 18. születésnapját december 1-jén ünneplő versenyző a Forma-3-asok évzáró, makaói viadalán egy hosszú egyenesben, több mint 250 kilométer/órás sebességnél ütközött az egyik riválisának, autója a levegőbe emelkedett és lassulás nélkül kirepült a pályáról, nekicsapódva a kerítésnek és egy épületnek. A balesetben további négy ember sérült meg.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított. A szerencsétlenség okai egyelőre még tisztázatlanok, de Jean Todt, az FIA elnöke azt mondta, a vizsgálat lezárása után „levonják a következtetéseket, és meghozzák a szükséges döntéseket”.

Nyitókép: Tony Wong / Apple Daily / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik