Sport

Kirepült a pályáról az autó, gerinctörést szenvedett a 17 éves versenyző

A makaói GP Forma-3-as futamán óriási baleset történt: Sophia Flörsch autója kirepült a pályáról. Pontosan nem tudni, mi történt, a 17 éves pilóta elveszítette uralmát az autója felett még a Lisboa kanyart megelőzően, a kocsit pedig a levegőbe dobta az egyik rivális versenygépe.

Az FIA közlése szerint eszméleténél volt a versenyző, de kórházba szállították további kivizsgálásra. Csapata, a Van Amersfoort Racing a Twitteren adta közzé a vizsgálati lapját, ezek alapján az állapota stabil, viszont gerinctörést szenvedett. Maga a versenyző is üzent a Twitteren, azt írta jól van, hétfőn pedig műteni fogják:

Egy versenybíró az arcán sérült meg és eltört az állkapcsa, egy fotóst a máján ért ütés, egy másik fotós pedig agyrázkódást szenvedett.

A futamot piros zászlóval félbeszakították a történtek után – már másodszor, korábban volt egy tömegbaleset is. 40 perc szünetet követően fejezték be a versenyt, Dan Ticktum nyert.

Sophia Flörsch idén a Forma-3-as Európa-bajnokságon versenyzett, 21 futamon egy pontot szerzett, amivel a 22. helyen végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik