Pályán kívül

Georges Leekens hatalmasat kamuzott az MLSZ-honlapon

Belgiumban májusi magyarországi közleménnyel támasztják alá, válogatottunk korábbi szövetségi kapitánya egyszer A-t mond, aztán B-t.

2018. májusában a hln.be oldal írta meg, hogy Georges Leeken, aki akkor, még aktív magyar szövetségi kapitányként dolgozott, szerepel a Kereszténydemokrata párt októberi önkormányzati választási listáján a nyugat-flandriai Oostkamp településen.

Bejártam a világot edzőként, újra és újra meggyőződtem róla, hogy Oostkamp egy nagyon élhető település. Élvezem itt az életet, ezért szeretnék valamit visszaadni

– idézte a lap a magyar szövetségi kapitányt, majd miután mindez Magyarországon is napvilágot látott, a belga edző azonnal cáfolta a hírt munkáltatója, az MLSZ oldalán. Így fogalmazott:

Semmilyen politikai szerepet nem kívántam vállalni a múltban sem, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni, így semmiféle pozíciót nem vállalok Oostkampban. Mindössze a helyi közösséget szeretném távolról támogatni. Már csak azért sem kívánok semmilyen szerepet vállalni, mert Budapesten élek, és továbbra is minden energiámmal a magyar válogatottnál rám váró feladatokra akarok koncentrálni. Jelenleg ez a legfontosabb számomra.

Nos, mindez azért érdekes, mert kiderült Leekens úr finoman fogalmazva hol A-t mond, hol B-t. A „futballszakember” pálfordulását a flamand médiában az eredetei hírforrás, a hln.be is megdöbbentőnek nevezte. Kedden ugyanis kiderült, az edző hatalmasat kamuzott májusban az MLSZ-honlapon, lévén mégis képviselőként akar politizálni, ha úgy alakulnak Oostkampban  a helyi választások.

Hazatértem, így el tudtam képzelni, hogy választott képviselőként politizáljak. Ha a választók úgy akarják, hogy a Kereszténydemokrata párt városi képviselője legyek, akkor elvállalom a kihívást. Legszívesebben a város sportjáért dolgoznék, lévén a sportmenedzserként szerzett tapasztalatomnak biztosan hasznát vennék

– idézte Leekenst a belga Niewsblad.  Végül is Georges Leekens politikus lesz, úgyhogy azon nincs mit csodálkozni, hogy úgy forgatja a köpönyeget, ahogy neki jó.

(Nyitókép: 24.hu, Bielik István)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik