Foci

Nagy Ádám elárulta Leekensről azt, amit eddig is sejtettünk

A mezőny egyik legjobbja volt Nagy Ádám a Bologna-Roma olasz bajnokin, amelyet 2-0-ra nyertek a hazaiak, megszerezve ezzel idénybeli első győzelmüket. A magyar középpályás az új edzőnél, Filippo Inzaghinál egyelőre úgy is sok lehetőséget kap, hogy az első fordulóban csereként beállva kiállították.

Naggyal a Nemzeti Sporttal készített interjút, amelynek a leginformatívabb része az, ahol arról mesél, hogy érzi magát a válogatottban, mióta Marco Rossi a szövetségi kapitány. “Nagyon tetszik a mostani koncepció. Az edzők nem adhatnak néhány nap alatt erőnlétet és technikai tudást, ezért a taktikai felkészítésre helyezik a hangsúlyt. Minden labdarúgónak elmagyarázzák, az adott pozícióban mi a feladata, majd az egyéni mozgásokat összehangolják. A végén, persze, rajtunk, játékosokon múlik a siker, de elég stabil mankót kapunk a szakmai stábtól” – magyarázta Nagy, és ezen annyira nem lepődtünk meg, hiszen az olasz edzők híresen precízek, ha a taktikáról van szó.

Igazából azon sem rökönyödtünk meg, amikor a 23 éves játékos azt fejtegette, hogy Rossi elődjénél, a belga Georges Leekensnél nem voltak taktikailag felkészítve a játékosok, nem gyakorolták a labdakihozatalokat, és a stabil védekezést sem sikerült kialakítani, pedig az az alapja mindennek.

“A játékosnak tudnia kell, hogyan kell helyezkednie, ha a pálya különböző pontjain jár a labda, ami aprólékos munka, de sokat segít a meccsen. Szerencsére ezen a téren már nincs bennem hiányérzet, jó úton indult el a válogatott Rossival”.

A válogatott legközelebb október 12-én lép pályára, amikor a görögökkel találkozik a Nemzetek Ligájában, de Nagy Ádámra már szerda este is komoly feladat vár, mivel a Cristiano Ronaldóval felálló Juventus ellen játszhat a Serie A 6. fordulójában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik