Foci

Az MLSZ telefonon mondott fel Georges Leekensnek

Halló... nem kell bejönni.

A Blikk addig nyomozott Georges Leekens szövetségi kapitány elküldése után, hogy a lap szombati számában azt állítja, szó sem volt közös megegyezésről, mint ahogy azt a Magyar Labdarúgó Szövetség közleménye tudatta, hanem páros lábbal rúgták ki a belgát.

Az MLSZ június 19-én jelentette be, hogy

A Georges Leekens által összeállított és irányított, különböző összetételű csapatok a lejátszott négy felkészülési mérkőzésen nem voltak eredményesek, és játékban sem mutattak határozott fejlődést. Ezek alapján az MLSZ elnöksége megállapodott Georges Leekens-szel szerződése felbontásáról. A belga szakember nem tart igényt végkielégítésre.

Tehát szögezzük le, az MLSZ-közleményében nem beszélt, nem írt közös megegyezésről.

A bulvárlap pénteken elérte Georges Leekens magyar menedzserét, Bognár Istvánt, aki elmesélte a menesztés saját verzióját a menesztésről.

Georges Leekens levette a mezt Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bognár azt állítja, az MLSZ telefonon rúgta ki a belga szakembert, aki nem is számított a válogatott éléről történő eltávolítására.

Georges sajnos kedden nem tudott Magyarországra repülni, hogy részt vegyen barátja, Kovács Ferenc temetésén. Arra a napra már jó előre egy rendkívül fontos találkozót terveztünk be. Viszont a Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkára, Vági Márton felhívta és közölte vele, hogy megszüntették a szerződését. Mondanom sem kell, nagyon meglepődtünk. A közös tervünk az MLSZ-szel az volt, hogy a nulláról felépítünk egy ütőképes válogatottat. A barátságos meccsek azért voltak fontosak, hogy kipróbáljuk a szóba jöhető focistákat és teszteljük a különböző játékrendszereket. Leekens munkásságáról azt gondolom mindent elmond, hogy szombaton a világbajnokságon Belgium-Tunézia meccset rendeznek, s mindkét válogatottnak az alapjait ő rakta le, s megnézhetjük hol tartanak most…

– üzente lapnak Bognár István.

Amikor a Blikk szembesítette az MLSZ sajtóosztályt Bognár nyilatkozatával, a következő választ kapták a szövetségtől:

Az MLSZ elnöksége elhatározta, hogy felmondja a szerződést. Erre a megállapodás lehetőséget ad. Az elnökség szándékáról értesítettük Georges Leekenst, aki a döntést csalódással fogadta, de tudomásul vette. A 30 napos felmondási időre járó munkadíján kívül nincs további igénye végkielégítés tekintetében.

A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya az olasz Marco Rossi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik