Pályán kívül

Kigyulladt az újpesti legenda háza

Szükséglakásba kell költöznie Tóth Józsefnek, az újpestiek egykori válogatott balhátvédjének, miután kedd hajnalban kigyulladt háza tetőszerkezete, írja a Bors.

Játszottam Pelé, Maradona, Cruyff és Eusébio ellen, de tőlük sem ijedtem meg úgy, ahogyan azon az éjjelen. Éppen a szobánk fölött, ahol Marcsival aludtunk, volt a tűz gócpontja a padláson. Ha beszakad a födém, nem tudom, mi a vége. Így a ház részben a tűz martalékává vált, amiért egy életen keresztül dolgoztam.

– idézi a lap az 56-szoros válogatott focistát.

Egy szakértő megállapítása szerint nyest okozta a tüzet, mivel szétrágta a padlástérben a vezetékeket. A kár megállapítása várat magára, az újpesti önkormányzat szükségbérlakást utalt ki, így “Jokka” kénytelen otthagyni fóti lakását, amelyben hét éve lakott.

Hiányos ruhában, gumislaggal locsoltuk a tetőt, amikor 20 perccel később megérkeztek az újpesti tűzoltók. Úgy terveztem, húsvétra kiutazom a finnországi Tekovába, ahol a fiúnk él, csakhogy a káreset miatt ez elmarad, így nem láthatom a két unokámat.

– mesélte a két világbajnokságot is megjárt labdarúgó felesége

A hír hallatán sokan a Tóth család segítségére siettek: egyesek pénzadományt ajánlottak fel, a rivális Ferencváros korábbi nagy labdarúgója, Nyilasi Tibor az MLSZ-től remél rendkívüli segélyt. Szokolai László – egy másik korábbi kedvenc a Fradiból –  három FTC–Újpest kézilabda-meccset szervez: az U14-es, U17-es és az öregfiúcsapatok küzdenek, a program teljes bevételét Jokkáék kapják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik