Pályán kívül téli olimpia 2018

Az NHL-játékosok szerettek volna az olimpián is játszani

gary bettman, nhl,  (gary bettman, nhl, )
gary bettman, nhl,  (gary bettman, nhl, )

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke elnézést kért az észak-amerikai profi liga (NHL) játékosaitól, amiért nem szerepelhetnek a februári pjongcsangi téli olimpián.

Az ötkarikás szervezet első embere Limában, a NOB-kongresszus közben tartott sajtótájékoztatóján szabadkozott amiatt, hogy az NHL vezetése ezúttal nem tette lehetővé a legkiválóbb profik részvételét a játékokon.

Bocsánatot kérek a hokisoktól, akik közül néhányat személyesen is ismerek. Amikor érdeklődtem náluk, egyöntetűen leszögezték, hogy ők játszani akarnak Pjongcsangban is. Nagyon sajnálom, hogy a jövő évi olimpián nem lehetnek ott

– jelentette ki Bach.

Az NHL először az 1998-as, naganói játékok idejére függesztette fel bajnokságát, hogy játékosai szerepelhessenek az olimpián, azóta valamennyi ötkarikás esemény esetében így tett, igaz, rendszerint csak hosszas tárgyalássorozat és huzavona végén egyezett meg a NOB-bal erről.

A liga ugyanakkor ezúttal nemet mondott. Áprilisban bejelentette, nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy az esztendő elején, amikor az Egyesült Államokban az amerikaifutball (NFL) és a baseball csúcsbajnoksága (MLB) is szünetel, felfüggessze a jégkorongbajnokságot.

A pjongcsangi olimpia hokitornáját február 9. és 25. között rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik