Pályán kívül

Az angol fociszövetséget kritizálja a homoszexuális futó

A nyilvánosság elé 2015-ben kiálló homoszexuális olimpikon futó, Tom Bosworth elégedetlenségének adott hangot az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) elnökének legújabb terve kapcsán.

Greg Clarke, a szervezet vezetője ugyanis azt javasolja a Premier League-ben játszó homoszexuális játékosoknak, hogy valljanak színt, hogy jobban meg tudják őket védeni.

Én találkoztam az elnök úrral, és elmondtam neki, hogy ez nem jó ötlet

mondta Bosworth, majd hozzátette, azt érezte, mintha Clarke-ék terve az lenne, hogy egyfajta “melegnapon” együtt, kollektívan fedje fel magát minden egyes homoszexuális labdarúgó.

Szerintem minden egyes ügy más és más. Lehet, hogy sokan vannak, akik nincsenek is kapcsolatban, szóval szerintem nem muszáj kiállniuk, ha nem akarnak. Lehet, hogy vannak páran, akik bár a PL-ben játszanak, de az országukban tilos a homoszexualitás. Szóval ne is kérjük őket a kiállásra

– így a 2016-os riói olimpián 20 km gyaloglásban hatodik brit atléta.

Az FA közben kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben jelezték, mindig is az elnyomottak oldalán állnak, és csak segíteni szeretnének. Elítélnek mindennemű zaklatást, legyen az verbális vagy non-verbális jellegű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik