Pályán kívül

Százmillió sem elég Coutinhoért, elszálltak az árak?

Tovább húzódik a nyári Philippe Coutinhosaga, miután egybehangzó sajtóértesülések szerint a Liverpool visszautasított egy 100 millió eurós ajánlatot. Nem elírás, 100 millió euróért sem adják el a brazil középpályást. Jürgen Klopp korábban is egyértelművé tette, hogy esze ágában sincs megválni egyik legjobbjától, a Barca helyzetét az sem segíti, hogy Adam Lallana hónapokra kidőlt, így az angolok nem akarnak még egy játékost bukni a poszton.

A helyzetet egyértelműen nehezíti az is, hogy mindenki tudja, Neymarért 222 millió euró ütötte a katalánok markát és ha már így alakult, mindenki jócskán áron felül adná csak nekik a játékosukat – ha egyáltalán adja.

Érthető módon egyre több futball-rajongó háborodik fel az egyre növekvő átigazolási díjakon, Neymar új rekordja után pedig megerősödtek azoka a hangok, miszerint teljesen elszálltak az árak. Ennek ellenére Richard Scudamore, a Premier League ügyvezetője szerint minden a legnagyobb rendben, szó sincs elszállt árakról.

Neymar esete kivételes, nem hiszem, hogy ez lenne a normális és az átigazolási szezon többi eseménye körülbelül olyan volt, amilyenre számítani lehetett. 2002-ben Zinedine Zidane 46 millióért igazolt a Real Madridba, amely abban az évben a Premier League akkori forgalmának 40%-a volt. Ma ugyanez a százalék 450 millió font. Ez egy szerződésben foglalt kivásárlási ár volt, ettől még nem lesznek újabb és újabb 200 milliós vásárlások, szerintem kézben tartja a helyzetet az UEFA

– mondta Scudamore a BBC-nek.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik