Foci

Hivatalos: Neymar a Barcából a PSG-be igazol

A brazil támadó utolsóként érkezett a katalán sztárcsapat edzőközpontjába a Ciutat Esportivába, a szerdai edzés előtt pedig bejelentette csapattársainak, hogy Párizsba igazol, ezt már hetek óta hallani.

Előzőleg már Katarban is volt, úgy hírlik, a PSG katari tulajdonosánál már a kötelező orvosi vizsgálatokon is átesett. Az Eiffel-torony tövében mutatnák be hivatalosan, a városba pénteken érkezhet.

Friss kép Neymarról, ahogy a Barca edzésére érkezik elköszönni. / AFP / Josep LAGO

A párizsiak 220 millió euróért vihetik, akinek a hozzáállásával folyamatosan gondok voltak a spanyoloknál. Ebből a pénzből legalább három világszinten is jegyzett focistát lehet venni, köztük például Verrattit, aki tervben is van a Barcánál. De érkezhet a Liverpooltól Coutinho is, őt már a Gamper Kupa előtt leigazolnák.

A párizsiaknak pedig kell valaki, aki Beckhamnál több szezont húz le náluk, a mezeladásokat felpörgeti és rá lehet építeni egy kirakatcsapatot.

Neymar szekere már kifelé lógott, nem véletlenül vágta a fejéhez az előző szezonban az akkori másodedző, Unzué, hogy „úgy fogsz járni, mint Ronaldinho.”

A klub Neymar közlése után hivatalosan is megerősítette, a brazil eligazol, Ernesto Valverde edző sem számol vele az új szezonban, a szerdai edzésről is elengedte. A Camp Nou környékét már kedden körbeplakátolták csalódott drukkerek, “Keressük az árulót” feliratú, Neymar képével ellátott papírokkal árasztották el az utcákat.

Kiemelt kép: Mike Ehrmann / Getty Images Hungary / AFP

(Mundo Deportivo, Sport.es)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik